Actueel

Een stap dichterbij het frisse scholen label: CNS Nunspeet verlicht met LED

frisse scholen

Frisse scholen zijn gezonde scholen met een energiezuinig binnenklimaat. Door over te stappen op LED verlichting draagt u als scholengemeenschap bij aan deze verduurzaming. Dit geldt ook voor CNS Nunspeet De Bron en Dependance De Bron.

Frisse scholen zijn schoolgebouwen met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In een frisse school is aandacht voor thema’s zoals, energie, licht en geluid, luchtkwaliteit en temperatuur. Er zijn drie ambitieniveaus vastgesteld:

  • Klasse C = voldoende
  • Klasse B = goed 
  • Klasse A = uitstekend

*voldoen aan de eisen om een frisse school te worden

Het energiegebruik van veel scholen is behoorlijk hoog. LED verlichting is een middel om het energiegebruik te verlagen, maar draagt ook bij aan het verbeteren van het binnenmilieu. Hiermee kunt u dus al snel voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een frisse school.

frisse scholen

LED schoolverlichting

Saled heeft een groot assortiment LED lampen, waarvan het merendeel zeer geschikt is om frisse school te worden. Zo werd er in CNS Nunspeet gebouw De Bron en Dependance De Bron LED panelen en LED T5/T6 en T8 Tubes geplaatst in de lokalen en open ruimtes. En in de fietsenstalling IP65 compact armaturen.

De LED verlichting zorgt voor 67% energiebesparing, een besparing van 14949 kWh. Ook wordt er 8461 kg minder CO² en 6553 gr minder zwavel uitgestoten. De investering in de verlichting is binnen drie jaar terugverdiend.

frisse scholen
frisse scholen

Deze frisse scholen waren u al voor

In samenwerking met De Onderwijs Inkoop Groep (OIG) heeft Saled ‘Quality Light As A Service’ (QLAAS) ontwikkeld. Met dit concept streven wij ernaar scholen in Nederland te verduurzamen. Bij Saled hebben we al veel verschillende scholen mogen voorzien van duurzame en energiezuinige LED verlichting. Via OIG kon CNS Nunspeet eenvoudig overstappen naar LED. 

Deze scholen profiteren net als CNS Nunspeet van LED van Saled:

Neem contact met ons op voor meer informatie over LED schoolverlichting.

frisse scholen

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]