Actueel

MBO Amersfoort heeft opnieuw een vestiging duurzaam verlicht: energiebesparing van 60%

led verlichting scholen

Saled heeft onlangs opnieuw een vestiging van MBO Amersfoort voorzien van duurzame LED verlichting. De Amersfoortse beroepsopleider realiseert door de overstap enorme besparingen. Duurzaamheid en gezondheid zijn belangrijke aspecten voor het MBO. Een gezonde school is namelijk het doel. LED zal dan ook bijdragen aan het behalen van dit doel.

MBO Amersfoort heeft meerdere vestigingen in Amersfoort. Saled heeft al eerder vestigingen mogen voorzien van LED verlichting. Deze trajecten waren zeer goed bevallen bij MBO Amersfoort waardoor ook de vestiging aan de Leusderweg aangepakt kon worden.

“Saled prettig bedrijf met fijn personeel’’

De vestiging aan de Leusderweg heeft in totaal 142 ruimtes laten ombouwen naar LED verlichting. Dit zijn onder andere alle lokalen, de gangen en de toiletten. Het gebouw was voorzien van verschillende soorten verlichting: conventionele panelen, downlighters, inbouw- en opbouwarmaturen. De oude verlichting in de lokalen en gangen is vervangen door LED Panelen. In de toiletten zijn nieuwe Downlighters geplaatst. Hiermee realiseert de vestiging een representatieve uitstraling. Tjitte Boersma, Coördinator Huisvesting, laat weten erg tevreden te zijn met de nieuwe verlichting: “De verlichting voldoet aan onze verwachtingen, de overgang naar de nieuwe verlichting verliep goed. Saled is een prettig bedrijf met fijn personeel.”

Een energiebesparing van 60% door LED

MBO Amersfoort realiseert een enorme besparing. Door de verlichting te vervangen door LED gaat de school 60% besparen op de energierekening. Daarnaast wordt de uitstoot van CO2 en zwavel gereduceerd met maar liefst 96.176 kilogram en 72.217 gram. Hiermee is de verlichting binnen 3,3 jaar weer terugverdiend.

LED heeft een positief effect op leerlingen

LED verlichting zorgt voor een betere concentratie bij zowel leerlingen als leerkrachten. Dit komt omdat conventionele verlichting flikkert. Dit is niet met het blote oog te zien, maar het heeft wel degelijk effect op leerlingen en leerkrachten. Door deze flikkering raken mensen eerder vermoeid. LED verlichting is daarentegen stil waardoor mensen dus minder snel vermoeid raken.

Ook uw school voorzien van LED verlichting?

Wilt u ook duurzame LED verlichting voor uw schoolgebouw? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]