LED verlichting voor
de tuinbouw

Hoogwaardige LED verlichting
voor de tuinbouw

Het INDO element is een innovatief nieuw LED armatuur voor de (glas)tuinbouwmarkt, dat gebruikmaakt van de Direct Drive® technologie.

Terwijl bij andere LED-producten regelmatig de driver moet worden vervangen, heeft het INDO element geen driver. Dit biedt klanten een groot aantal voordelen ten opzichte van andere armaturen, namelijk: een langere levensduur, hogere lichtopbrengst, lager gewicht en geen onderhoud. Doordat LED minder warmte uitstraalt dan de huidige HPS lampen, biedt dit de mogelijkheid om licht en temperatuur afzonderlijk van elkaar te kunnen sturen. Met deze LED verlichting voor de tuinbouw is er meer controle over de groeiomstandigheden.

Benieuwd hoe u zo efficiënt mogelijk kunt telen?

Profiteren van een gratis lichtplan op maat?

Saled
Tuinbouwverlichting

garantie cirkel 1
LED verlichting sierteelt

Overstappen op Saled
glastuinbouw verlichting

Het INDO element is in staat om een uitstekende lichtopbrengst te realiseren, namelijk tot wel 3,4 µmol/J. Dit in combinatie met de lange levensduur en het minimale onderhoud maakt het INDO element een perfecte optie als uitbreiding of vervanging van uw huidige belichtingssysteem. Saled beschikt over een reeks optieken voor de optimale gelijkmatigheid over verschillende gewasopstellingen. De optieken beschikken over diverse spectrum keuzes als het gaat om LED verlichting voor de tuinbouw. Hierdoor is het mogelijk om de productie te verhogen, efficiënter te belichten, energie te besparen en in sommige gevallen zelfs de groeicycli te verkorten.

Direct Drive technologie

Het feit dat de driver ontbreekt bij de Direct Drive technologie, brengt vele voordelen met zich mee. Uitval van de conventionele driver blijkt namelijk in 60% van de gevallen de oorzaak te zijn voor alle defecten aan een LED armatuur. Dit komt met name door de natte elektrolytische condensatoren in het circuit die na verloop van tijd slijten. Het uitvallen van een LED driver vindt sneller plaats in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in kassen. Andere LED armaturen op de markt gebruiken deze traditionele technologie, waardoor de driver al snel aan vervanging toe is. Het INDO element daarentegen niet. De baanbrekende Direct Drive modules van INDO zijn zeer betrouwbaar en werken uitstekend in extreme hitte-omstandigheden zoals in kassen. Traditionele LED drivers zouden hier naar verloop van tijd defect raken. Het INDO element met Direct Drive technologie is dus dé oplossing voor uw LED verlichting voor de tuinbouw.

kweeklampen

Wij hebben ook
LED tuinbouwverlichting voor:

Saled LED verlichting glastuinbouw

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft een groot aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo zorgt LED verlichting voor een veel mooier lichtbeeld. Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur, waardoor ze veel goedkoper in onderhoud zijn. Eén van de belangrijkste voordelen voor uw onderneming is de enorme energiebesparing van LED oplossingen. LED verlichting kan namelijk tot wel 65% zuiniger zijn. Hierdoor ziet men vaak een terugverdientijd van ongeveer drie jaar.

Voordelen van LED tuinbouwverlichting

In het INDO armatuur zit geen driver (het meest slijtgevoelige onderdeel). Hierdoor zijn baanbrekende verbeteringen in productontwerp en functie mogelijk.
  • Het armatuur is licht, snel en gemakkelijk te installeren en schoon te maken.
  • De lagere warmtehuishouding garandeert een langere levensduur en betrouwbaarheid.
  • Met uitzondering van de schoonmaak is het INDO element onderhoudsvrij en hoeft er geen driver vervangen te worden.

Rode versus blauwe LED verlichting

Het INDO element gebruikt alleen blauwe LED lampen. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee voor de teler:
  • Nauwkeurig spectrum voor de plantvereisten.
  • Verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn.
  • Geen kleurvermindering gedurende de levensduur van het armatuur.

Benieuwd naar verhalen van onze klanten in de LED tuinbouwverlichting? Bekijk dan het laatste nieuws.
Effectief telen met de juiste verlichting? Lees onze brochure en ontdek hoe!

Bekijk alle voordelen van LED glastuinbouw verlichting van Saled en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen!

Brochuredownload tuinbouw

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fairweather’s Garden Centre

"De kassen waar wij INDO armaturen hebben hangen presteren duidelijk beter"

verlichting tuinbouw

Stap over op LED glastuinbouw verlichting van Saled en draag bij
aan een beter milieu

LED verlichting kent vele voordelen. Eén daarvan is de bijdrage aan een beter milieu. Tegenwoordig is het voor veel consumenten belangrijk dat de leverancier waar zij hun producten afnemen een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. Als bedrijf kunt u aan de klant kenbaar maken dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt.

logo vakagrage blokhuis

"

De verbeterde lichtopbrengst is zeer goed merkbaar in de showroom. Onze auto’s worden door de nieuwe LED verlichting veel mooier uitgelicht.”

Vakgarage Blokhuis

Bespaar met glastuinbouw verlichting van Saled op uw
energie- en vervangingskosten

Onze verlichting is niet alleen zeer zuinig, maar heeft ook een langere levensduur. Naast energiekosten bespaart u dus ook direct op vervangingskosten. Daarnaast is al onze verlichting voorzien van de vereiste veiligheids- en kwaliteitskeurmerken.

Overstappen naar LED verlichting van Saled kan voor energiebesparingen tot wel 65% zorgen. Daarnaast zal uw uitstoot van CO2 en zwavel substantieel reduceren. Zo kunt u maandelijks flink besparen, terwijl u ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. 

De LED oplossingen van Saled
een kostbare aangelegenheid? Echt niet!

Steeds meer bedrijven kiezen voor het toepassen van LED verlichting vanwege de grote besparing op energie- en vervangingskosten en de korte terugverdientijd. Daarnaast komen de LED oplossingen van Saled ook nog eens in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Ook substantieel besparen op uw energie-
en vervangingskosten?

Neem dan contact op met Saled. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie of
direct advies?

Ontvang meer informatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]