Actueel

Kwaliteitsverbetering en besparing voor twaalf scholen van stichting ‘De vier windstreken’ door LED verlichting van Saled.

verlichting vier windstreken

Twaalf scholen van Stichting De Vier Windstreken stapten onlangs over op LED verlichting van Saled. Kwaliteitsvol onderwijs aanbieden is één van de speerpunten van in Gouda gevestigde stichting. LED draagt hier dan ook aan bij, want leerlingen volgen voortaan onderwijs in uitstekend licht. 

Stichting De Vier Windstreken is met Saled in contact gekomen via de Onderwijs Inkoop Groep. De stichting vindt het belangrijk om te investeren in duurzaamheid. De eerste stap was daarom om de verlichting te vervangen. Behalve het duurzaamheidsaspect zijn de scholen erg tevreden over de nieuwe verlichting. Gerben Langerak, bestuurssecretaris, licht toe: “We merken dat de verlichting als prettig wordt ervaren door medewerkers en leerlingen. Het draagt bij aan een beter binnenklimaat in onze scholen.” 

Enorme besparingen voor scholen

De twaalf scholen gaan samen enorm veel besparen. Door de verlichting te vervangen in alle ruimtes besparen ze jaarlijks namelijk ruim 220.000 kWh energie. Hiermee verdienen ze de verlichting binnen 4,5 jaar volledig terug. Ook de CO2-uitstoot reduceert fors met ruim 130.000 kg. Dit betekent dat er 6209 bomen worden bespaard. Overstappen op LED verlichting is niet alleen gunstig voor de energierekening van de scholen, maar draagt hiermee ook bij een beter milieu. 

verlichting vier windstreken

Verbeterd concentratievermogen door LED 

Naast de veel besparingen zorgt LED schoolverlichting voor nog meer voordelen. Ten eerste voldoet de LED verlichting van Saled aan de eisen die worden gesteld door de schoolinspectie. Conventionele verlichting heeft een flikkering. Deze is niet het blote oog te zien maar heeft wel degelijk effect op leerlingen en leerkrachten. LED verlichting is daarentegen stil. Dit is beter voor de concentratie van leerlingen en leerkrachten en op deze manier gaan ze aan het einde van de dag minder vermoeid weer naar huis. 

Tip: open de camera van uw telefoon en richt deze op de huidige verlichting in het klaslokaal. Flikkert de verlichting? Dan is uw verlichting nog geen LED.

Ook LED verlichting voor uw school?

Neem contact op met Saled voor de mogelijkheden. We helpen u graag. 

Deze onderwijsinstellingen profiteren ook van LED van Saled:

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]