Actueel

Het QLAAS concept: kosteloos en makkelijk overstappen op LED verlichting van Saled

led verlichting scholen

In samenwerking met Onderwijs Inkoop Groep biedt Saled het QLAAS concept aan. QLAAS staat voor Quality Light As A Service, en via dit concept streven wij ernaar scholen in Nederland te verduurzamen. De afgelopen jaren zijn al veel scholen via QLAAS overgestapt naar LED, zoals afgelopen jaar elf basisscholen van stichting VCO, drie scholen van stichting O2A5 en drie scholen van OPOO Oegstgeest. Stichting Protestants Christelijk Primair Onderwijs Capelle aan den Ijssel en Krimpen aan den Ijssel (PCPO) zal ook snel aan dit rijtje toegevoegd worden: onlangs won Saled de aanbesteding om negen scholen van de stichting te voorzien van LED.

LED verlichting aanschaffen zonder investering

Voor veel scholen is de aanschaf van LED een behoorlijke investering, één die financieel niet altijd haalbaar is. Om die reden heeft Saled het QLAAS concept ontwikkeld. Via deze service krijgt de school de verlichting zonder investering. De investering wordt namelijk maandelijks terugbetaald vanuit de energiebesparing. De school sluit dus een abonnement af voor de LED verlichting. Acht jaar lang wordt de school volledig ontzorgd, en na die acht jaar koopt de school de verlichting voor één euro. Arjan Dorst, voorzitter college van bestuur van stichting PCPO, licht toe: “De garantieperiode van acht jaar vinden wij erg prettig. We weten dat we ons de komende jaren geen zorgen hoeven te maken over onze verlichting”. Via het QLAAS concept kunnen scholen defecte verlichting melden. Er wordt dan zo snel mogelijk reparatie of vervanging geregeld. 

LED verlichting voor 9 scholen

Duurzame schoolgebouwen en overheidseisen

De overheid stuurt de laatste jaren steeds meer op duurzaamheid. Zo worden de regels rondom de energieprestaties van (overheids)gebouwen en ziekenhuizen ieder jaar aangescherpt. Ook scholen worden opgeroepen om te investeren in energiezuinige oplossingen. Er is dan ook een stijgende lijn in het aantal scholen dat jaarlijks overstapt naar LED. Dorst, vertelt: “Wij richten ons steeds meer op de verbetering van de duurzaamheid van onze schoolgebouwen. Dit doen we onder andere door de inzet van zonnepanelen. Een volgende stap hierin is de aanschaf van LED verlichting. Via het QLAAS concept van Saled konden wij investeren in LED verlichting zonder dat we daarbij aanspraak hoefden te maken op de financiële reserves van de stichting”. 

Als school overstappen op LED verlichting

Een overstap naar LED verlichting duurt voor een school meestal één à twee dagen. Dit gebeurt veelal op woensdag of vrijdag, als veel van de schoolgaande kinderen maar een halve dag naar school gaan. Zo creëren wij zo min mogelijk overlast en kunnen de kinderen al snel weer rustig aan het werk. Dorst is tevreden over de samenwerking tot nu toe: “Het QLAAS concept is ons erg goed uitgelegd. Wij weten precies waar we de komende jaren aan toe zijn en wat we van Saled kunnen verwachten”.

Wilt u meer weten over het QLAAS concept of LED verlichting voor uw school? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]