Actueel

Duurzame school Diamant College in Groningen volledig voorzien van LED

duurzame school

Tijdens de zomervakantie in Groningen werd er keihard gewerkt door ons team met monteurs. Het volledige schoolgebouw van het Diamant College werd voorzien van LED verlichting en is door deze overstap een duurzame school geworden. Deze werkzaamheden passen bij de grote stappen die RENN4, de organisatie voor gespecialiseerd onderwijs waar het Diamant College onder valt, maakt om de schoolgebouwen verder te verduurzamen. Door te werken in een ruimte met LED verlichting komt de concentratie ook nog eens ten goede, dat is voor leerlingen en leerkrachten een mooie binnenkomer bij de start van het nieuwe schooljaar.

In vier dagen tijd werd de school voorzien van 1391 LED armaturen, waaronder onze Tubes, Downlighters en Panel Lights. In elk klaslokaal is het Helvar systeem toegepast; er werden Helvar routers geplaatst, die de basis vormen van het intelligente Dali lichtmanagementsysteem. Op de Helvar routers worden alle onderdelen van Dali aangesloten, zoals dimmers en sensoren. Dit betekent dat de nieuwe verlichting terug te dimmen is en alleen gaat branden wanneer er beweging wordt geconstateerd. Dit zorgt voor nog meer besparing.

Hans Buist, Adviseur Huisvesting & Facilitaire zaken van RENN4 vertelt:

‘’Van kostenbesparing word ik uiteraard altijd blij, maar verduurzaming en vooral ook de positieve invloed op het binnenklimaat en het welzijn van onze leerlingen en medewerkers is een enorme winst!’’
duurzame school

Duurzame school

Het Diamant College is door de overstap naar LED verlichting een duurzame school geworden. Zij bespaart namelijk wel 67% energie en 56771 kWh per jaar. Er wordt 32132 kg CO₂ en 24128 gr zwavel gereduceerd. Ook is er een compensatie van 1.607 bomen door deze duurzame keuze (1 boom = 20kg CO₂). Ten opzichte van traditionele verlichting gaat het Diamant College ruim €14.000,00 euro per jaar besparen. Dat kan bijvoorbeeld weer geïnvesteerd worden in andere elementen binnen verduurzaming.  

Het proces naar LED schoolverlichting

Is uw school ook geïnteresseerd om een duurzame school te worden? Begin bij LED verlichting. We weten: een overstap naar nieuwe verlichting maakt u niet zomaar. Daarom helpen we u bij elke fase van het proces. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Neem eens contact met ons op.

duurzame school

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]