Actueel

Basisschool De Violier blij met de nieuwe LED verlichting: ‘Onze energierekening daalt flink’

verlichting scholen

Saled heeft Basisschool ‘De Violier’ volledig omgebouwd naar LED verlichting. Sinds april beschikt de basisschool in het Gelderse Vaassen over energiezuinige LED lampen. Dit zal de leerprestaties en de concentratie van de leerlingen ten goede komen. LED verlichting heeft namelijk een positief effect op het concentratievermogen van leerlingen en leerkrachten. Daarnaast draagt de school bij aan een beter milieu door de uitstoot van CO2 en zwavel te reduceren. Dit is een belangrijk item voor De Violier, waar gewerkt wordt aan een gezond en duurzaam imago. 

Basisschool De Violier is onderdeel van de scholengroep Procon. Via Onderwijs Inkoop Groep is de scholengroep bij Saled terechtgekomen. De Violier was de eerste school van Procon waar Saled nieuwe verlichting mocht leveren en plaatsen. De school was direct enthousiast, waardoor de andere scholen binnen Procon ook de overstap gaan maken naar LED verlichting van Saled.

Dankzij LED een energiebesparing van 64%

Alle schoollokalen, toiletten, gangen en de buitenverlichting zijn nu voorzien van LED verlichting. De school gaat hiermee maar liefst 64% besparen op de energierekening. Daarnaast wordt de uitstoot CO2- en de zwavel gereduceerd met respectievelijk 18.178 kilogram en 13.650 gram. Door al deze besparingen is de verlichting terugverdiend binnen 3.2 jaar. 

Nieuwe LED panelen en retrofit techniek

De verschillende ruimtes van de school zijn omgebouwd naar LED. Er is gekozen om de oude armaturen te vervangen door LED panelen. De overige armaturen die nog in een goede staat verkeerden zijn omgebouwd: hier is alleen de verlichting vervangen. Dit concept heet Retrofit. Zo wordt er bespaard op de aanschafkosten van nieuwe armaturen en draagt de school bij aan een beter milieu door het hergebruiken van producten. 

De overstap naar LED voordelig met het QLAAS concept

De Violier heeft gebruik gemaakt van het QLAAS concept. QLAAS staat voor Quality Light As A Service. Frank van Arkel, directeur van De Violier, is erg te spreken over het QLAAS concept: “Het is dé ideale oplossing voor een school. Onze energierekening daalt en we gaan veel duurzamer te werk door bij te dragen aan het milieu.” Wanneer een school geen budget heeft vrijgemaakt voor LED verlichting, kan er gebruik gemaakt worden van QLAAS. De school betaalt de verlichting dan maandelijks terug via de energiebesparing. Saled ontzorgt de school acht jaar lang op onderhoud, hierna neemt de school de verlichting over voor maar één euro. 

Geïnteresseerd in LED verlichting voor uw school?

Neem contact op met één van onze accountmanagers voor een passend advies. Zij zullen u alles uitleggen over LED verlichting voor het onderwijs.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]