Actueel

Gemeente Ede is er op tijd bij en vervangt conventionele PL lamp voor retrofit

pl lamp

Stelt u zich eens voor: een gemeente die graag wil overstappen op LED verlichting. Een LED leverancier die retrofit lampen aanbeveelt, waarbij het huidige armatuur behouden blijft, omgebouwd wordt en hierdoor meer dan 50% energiebesparing plaatsvindt. Het overkwam gemeente Ede

De gemeente Ede deed een aanvraag bij aannemer Citytec om een plan te maken voor de overstap naar LED verlichting. Citytec stuurde dit vervolgens door naar Saled met de vraag of hiervoor de juiste LED oplossingen beschikbaar zijn. Saled maakte een voorstel met de aanbeveling voor retrofit lampen, met een presentatie die de gemeente rustig kon doornemen. Zie hieronder een overzicht van de conventionele en de nieuwe lampen met verschil in watt.

Conventionele lampWattage Oplossing Saled Wattage 
PL-L18 wattLED PS-L 9 watt
PL-L 24 wattLED PS-L 13 watt
PL-L24 wattLED PS-L 13 watt
PL-L36 wattLED PS-L 18 watt
PL-L36 wattLED PS-L 18 watt
PL-L 55 watt LED PS-L 26 watt

Besparingen door retrofit 

Door het behouden van het armatuur bespaart de gemeente op aanschafkosten van nieuwe armaturen. Bij de Saled retrofit methode wordt het huidige armatuur omgebouwd zodat deze geschikt is voor een LED lamp. De ruim 2.000 LED retrofit lampen voor gemeente Ede zorgen voor meer dan 50% energiebesparing en 50% minder CO²-uitstoot. Met onze retrofit oplossingen schakelen wij het Voorschakelapparaat uit. Een VSA is vaak al duurder dan onze desbetreffende LED lamp. Door het VSA uit te schakelen, bespaart de gemeente Ede ook nog op onderhoudskosten. Een VSA is vaak al duurder dan onze desbetreffende LED lamp. De terugverdientijd van een investering in LED is op dit moment meestal binnen twee jaar, dat is erg snel door de huidige, stijgende prijzen. Om al deze redenen stappen veel gemeenten nu over op Saled retrofit oplossingen. 

Uitfasering PL-L lampen

De productie van de conventionele PL-lamp is op 24 februari 2023 gestopt. Gelukkig is er een alternatief beschikbaar, namelijk retrofit. Voorkom leveringsproblemen, neem nu alvast contact met ons op voor een inventarisatie.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]