LED Tuinbouw
Armaturen

Hoogwaardige LED verlichting
voor de tuinbouw

Het INDO element is een innovatief LED tuinbouw armatuur, dat gebruikmaakt van de Direct Drive® technologie.

Terwijl bij andere LED-producten regelmatig de driver verslijt, heeft het INDO element geen driver. Dit biedt onze klanten een groot aantal voordelen ten opzichte van andere armaturen, namelijk: een langere levensduur, hogere lichtopbrengst, lager gewicht en geen onderhoud. Doordat LED minder warmte uitstraalt dan de huidige HPS-lampen, biedt dit de mogelijkheid om licht en temperatuur afzonderlijk van elkaar te kunnen sturen. Met deze LED armaturen voor de tuinbouw is er meer controle over de groeiomstandigheden.

Benieuwd hoe u zo efficiënt mogelijk kunt telen?

Heeft u vragen over onze tuinbouw armaturen?

verlichting tuinbouw

Overstappen op Saled
tuinbouw armaturen

Het tuinbouwarmatuur INDO element in staat om een uitstekende lichtopbrengst te realiseren: tot wel 3,4 µmol/J. Dit in combinatie met de lange levensduur en het minimale onderhoud maakt het armatuur een perfecte optie als uitbreiding of vervanging van uw huidige belichtingssysteem. Wij beschikken over een reeks optieken die een optimale gelijkmatigheid realiseren over verschillende gewasopstellingen. Deze optieken beschikken over diverse spectrumkeuzes als het gaat om LED verlichting voor de tuinbouw. Hierdoor is het mogelijk om de productie te verhogen, efficiënter te belichten, energie te besparen en in sommige gevallen zelfs de groeicycli te verkorten.

Onderhoudsvrije verlichting

Door Direct Drive technologie

De tuinbouw armaturen van Saled beschikken over de unieke Direct Drive Technologie. Deze technologie maakt het gebruik van een driver overbodig. Het feit dat de driver ontbreekt, brengt vele voordelen met zich mee. Uitval van de conventionele driver blijkt namelijk in 60% van de gevallen de oorzaak te zijn voor alle defecten aan een LED armatuur. Dit komt met name door de natte elektrolytische condensatoren in het circuit die na verloop van tijd slijten.

Het uitvallen van een LED driver vindt sneller plaats in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in kassen. Andere LED armaturen op de markt gebruiken deze traditionele technologie, waardoor de driver al snel aan vervanging toe is. Het INDO element daarentegen niet. De baanbrekende Direct Drive modules van INDO zijn zeer betrouwbaar en werken uitstekend in extreme hitte-omstandigheden zoals in kassen. Traditionele LED drivers zouden hier naar verloop van tijd defect raken. Het INDO element met Direct Drive technologie is dus dé oplossing voor uw tuinbouw armaturen.

led verlichting tuinbouw
Effectief telen met de juiste verlichting? Lees onze brochure en ontdek hoe!

Bekijk alle voordelen van LED glastuinbouw verlichting van Saled en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fairweather’s Garden Centre

"De kassen waar wij INDO armaturen hebben hangen presteren duidelijk beter"

verlichting tuinbouw

Saled LED verlichting tuinbouw armaturen

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft een groot aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo zorgt LED verlichting voor een veel mooier lichtbeeld. Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur, waardoor ze veel goedkoper in onderhoud zijn. Eén van de belangrijkste voordelen voor uw onderneming is de enorme energiebesparing van LED oplossingen. LED verlichting kan namelijk tot wel 65% zuiniger zijn. Hierdoor ziet men vaak een terugverdientijd van ongeveer drie jaar.

Voordelen van LED tuinbouw armaturen

In het INDO tuinbouwarmatuur zit geen driver (het meest slijtgevoelige onderdeel). Hierdoor zijn baanbrekende verbeteringen in productontwerp en functie mogelijk.

  • Het armatuur is licht, snel en gemakkelijk te installeren en schoon te maken.
  • De lagere warmtehuishouding garandeert een langere levensduur en betrouwbaarheid.
  • Met uitzondering van de schoonmaak is het INDO Element onderhoudsvrij en hoeft er geen driver vervangen te worden.

Rode LED verlichting versus blauwe LED verlichting

Het INDO Element gebruikt alleen blauwe LED lampen. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee voor de teler:

  • Nauwkeurig spectrum voor de plantvereisten.
  • Verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn.
  • Geen kleurvermindering gedurende de levensduur van het armatuur.

Benieuwd naar verhalen van onze klanten over de LED tuinbouwarmaturen? Bekijk dan het laatste nieuws

Bekijk de video voor alle voordelen van LED tuinbouwverlichting.

Bespaar met de LED tuinbouw armaturen van Saled op uw
energie- en vervangingskosten

Onze glastuinbouwverlichting is niet alleen zeer zuinig, maar heeft ook een langere levensduur. Naast energiekosten bespaart u dus ook direct op vervangingskosten. Daarnaast is al onze verlichting voorzien van de vereiste veiligheids- en kwaliteitskeurmerken.

Overstappen naar LED verlichting van Saled kan voor energiebesparingen tot wel 65% zorgen. Daarnaast zal uw uitstoot van CO2 en zwavel substantieel gereduceerd worden. Zo kunt u maandelijks flink besparen, terwijl u ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. 

Ook substantieel besparen op uw energie-
en vervangingskosten?

Neem dan contact op met Saled. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang meer informatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]