Actueel

Welke LED lamp heb ik nodig?

led lamp

Een veelgestelde en logische vraag als het aankomt op overstappen van conventionele verlichting naar LED verlichting: welke LED lamp heb ik nodig? Elke ruimte is weer anders, heeft een andere soort lichtbeleving nodig en dus een andere lamp. Hoe pak ik dat aan? We kijken met u mee. 

Bij Saled kijken we breed naar drie sectoren: utiliteit, openbare ruimte en tuinbouw. Onder utiliteit vallen de meeste LED lampen die we produceren zoals: LED Tubes, Downlighters en Panel Lights. Onder openbare ruimte valt de straatverlichting: INDO armaturen, plaatoplossingen en retrofit. Retrofit wordt overigens ook gebruikt voor de utiliteit, daarover later meer. En als laatste tuinbouw: echt een aparte sector binnen de verlichting, namelijk armaturen speciaal om de groei van teelt te verbeteren.

LED verlichting voor de utiliteit

Als we kijken naar utiliteit is dat nog steeds een erg breed begrip. Via deze pagina kun je zien wat we daarmee bedoelen. Zeg je utiliteit, dan zeg je namelijk scholen, kantoren, gebouwen, industrie, parkeergarages, retail, sport en nog veel meer! 

De meest voorkomende LED lampen bij onze projecten in de utiliteit zijn;

  • Panel lights
  • Downlighters
  • Tubes
  • Plafonnières 
  • Retrofit 
  • IP65 armatuur

Deze armaturen hebben allemaal verschillende uitstralingen. Zo hangen bijvoorbeeld Panel lights, Downlighters en Tubes vaak in gangen, kantoorruimtes en klaslokalen. Kijk maar eens hieronder.

led lamp
LED panels in een klaslokaal bij KPOA

LED straatverlichting voor de openbare ruimte

Als we in contact komen met gemeenten gaat het iets anders dan bij de utiliteitssector. En dat is wel logisch, openbare ruimtes binnen bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Goede verlichting is een must op straat, daarom raden we vaak, indien mogelijk, onze retrofit oplossingen aan. Hierbij behouden we de huidige armatuur en vervolgens bouwen we deze om zodat het bruikbaar is voor LED verlichting. Als laatste plaatsen we een Saled LED lamp erin. Zo ziet dat er uit in Amsterdam:

led lamp
LED retrofit voor gemeente Amsterdam

Mocht retrofit niet mogelijk zijn om toe te passen, dan heeft Saled een breed assortiment met armaturen en plaatoplossingen. Als het juiste armatuur er nog niet tussen staat, ontwikkelen we in samenwerking met de gemeente een armatuur op maat.

Groei van teelt verbeteren met een LED lamp

Ja, het klinkt misschien een beetje gek. Groei van planten verbeteren met LED verlichting. Toch is het echt mogelijk! LED kweeklampen zijn dé oplossing voor telers. Bijna iedere plant heeft licht nodig en met LED kan je hier optimaal op inspelen door het toepassen van het juiste spectrum. In dit artikel zullen we hier niet te veel over uitweiden, we verwijzen u graag door naar een ander artikel waarin we u uitgebreid informeren.

led lamp
Het tuinbouw armatuur Horti Link

Retrofit, de beste keuze van LED

Maar als jullie retrofit zo graag aanbieden, is dit dan ook de beste keuze voor elk bedrijf?”  We bieden maar al te graag onze retrofit oplossingen aan, maar dit kunnen we niet altijd toepassen. Retrofit wordt alleen toegepast als we bij een bedrijf komen waar de armaturen nog in goede staat zijn. Daarom is het mogelijk voor zowel utiliteit als de openbare ruimte. 

Zodra we zien dat een armatuur nog jaren mee kan, is het zonde om deze te vervangen door een volledig nieuw LED armatuur. Dit geven we dan uiteraard als advies aan de klant, maar soms wil de klant in het hele pand nieuwe LED armaturen. Als u overstappen op LED een dure investering vindt, is retrofit de meest betaalbare optie. U bespaart op de aanschaf van een nieuw armatuur en het is een duurzame optie, omdat we kapitaalvernietiging tegengaan.

Advies op maat

Welke LED lamp u nodig heeft, ligt dus aan in welke sector uw bedrijf valt en voor welke ruimtes u wilt overstappen op LED verlichting. Onze ervaren accountmanagers geven u graag advies op maat, met een vrijblijvende offerte. Bel ons voor contact of mail één van de accountmanagers die past bij uw sector.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]