Actueel

Het groeiseizoen verlengen van uw gewas? Maak gebruik van LED kweeklampen

led kweeklampen

Dankzij de groeiende mogelijkheden van LED kweeklampen is het groeiseizoen van uw teelt te verlengen. Dit is dé reden waarom steeds meer telers gebruik maken van LED verlichting in de tuinbouw. Op deze manier kunt u namelijk het hele jaar door gewassen produceren van dezelfde kwaliteit. In dit artikel leest u waarom LED geschikt is voor de tuinbouw en hoe wij de ideale oplossing hebben voor uw kas.

De voordelen van LED verlichting voor de tuinbouw

LED verlichting zorgt voor een langere levensduur en een lager energieverbruik ten opzichte van conventionele verlichting. Dit is de belangrijkste reden waarom veel bedrijven overstappen naar LED. Voor de (glas)tuinbouw sector ligt dit iets anders. In een kas is het bijvoorbeeld erg belangrijk om de juiste temperatuur aan te houden. Dit heeft te maken met het type gewas, maar het soort verlichting kan hier ook invloed op hebben. LED verlichting wordt namelijk veel minder warm dan traditionele, conventionele verlichting. Dankzij deze lagere temperaturen hoeft u minder warmte af te voeren in de kas om de juiste temperatuur te houden. Bovendien hebben gewassen onder hogere temperaturen meer water en voeding nodig. Al met al zorgen LED kweeklampen, onze LED oplossing voor de tuinbouw, voor minder verspilling en uitsparing van kosten.

LED verlichting voor de tuinbouw heeft ook vele mogelijkheden op het gebied van kleur en lichtsterkte. Saled heeft in samenwerking met INDO Lighting de Horti Link en Element+ beschikbaar gesteld. Deze innovatieve LED armaturen voor de (glas)tuinbouwmarkt maken gebruik van de Direct Drive® technologie. Dit biedt een groot aantal voordelen ten opzichte van andere armaturen: langere levensduur, lager gewicht en geen onderhoud. Ook is het is mogelijk om de kweeklampen af te stemmen op de behoeftes van de gewassen. Dankzij deze techniek maximaliseert zowel de ontwikkeling als de opbrengst van uw producten. En dat terwijl u aanzienlijk minder energie verbruikt. 

LED lamp zonder driver

Onze LED verlichting onderscheidt zich van andere LED lampen door het ontbreken van een driver. Hierdoor bespaart u als teler aanzienlijk op de onderhoudskosten. 

De driver is het meest zwakke element van LED verlichting. Door de hoge temperaturen in de kassen valt de driver nog sneller uit. Het komt vaak voor dat de driver al vervangen moet worden, terwijl de overige componenten van het armatuur nog in uitstekende staat verkeren. Het ontbreken van deze driver in onze LED verlichting voor de tuinbouw zorgt ervoor dat u hier geen problemen aan ondervindt.

Nog een voordeel van de INDO Direct Drive® is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van blauwe LED lampen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze kleur LED verlichting vele voordelen heeft ten opzichte van rode LED lampen. Zo is er een spectrum mogelijk voor de specifieke vereisten van de plant, is er verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn én treedt er geen kleurverandering op gedurende de levensduur van het armatuur.

Wilt u meer weten over onze LED kweeklampen?

Neem contact met ons op voor uw vragen. Of bekijk de specificaties van de producten in onze brochures: Horti Link & Element+.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]