Actueel

Opnieuw een VvE overgestapt op duurzame LED verlichting van Saled: Zwaard in Bunschoten

vve verlichting

Veel verenigingen van eigenaren (VvE) weten de weg naar Saled te vinden voor nieuwe verlichting in en rondom het appartementencomplex. LED brengt veel voordelen met zich mee voor een VvE. Het levert een hoge energiebesparing op, reduceert de uitstoot van schadelijke stoffen en creëert een hoger veiligheidsgevoel voor de bewoners. Zo ook voor VvE Zwaard in Bunschoten. 

VvE Zwaard liet al eerder LED verlichting plaatsen van Saled in sectie B. Deze verlichting beviel zo goed, waardoor sectie A nu ook is voorzien van LED lampen. De nieuwe verlichting bevindt zich in het trappenhuis, de galerij en buiten. Ook de vluchtwegen zijn nu veilig verlicht door noodverlichting. 

Hoge energiebesparing door LED verlichting voor VvE’s 

Door over te stappen op LED verlichting gaat de vereniging opnieuw veel besparen. Jaarlijks levert het de VvE 78% energiebesparing op. Daarnaast reduceert de uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 2500 kilogram en 1800 gram. LED verlichting lijkt vaak een dure investering, maar verdient zich daarentegen ook altijd erg snel terug. Voor VvE Zwaard A geldt dat binnen 4 jaar. Deze investering is dus zeker de moeite waard als er gekeken wordt naar het aantal branduren. LED gaat gemiddeld 50.000 branduren mee waar conventionele lampen maar 15.000 tot 20.000 branduren hebben.  

LED zorgt voor een hoger veiligheidsgevoel onder de bewoners

Zoals eerder benoemd brengt LED verlichting veel voordelen met zich mee. Naast de energiebesparing en reductie van schadelijke stoffen, zorgt LED dus ook voor een hoger veiligheidsgevoel wanneer de gezamenlijke ruimtes, zoals de galerij en het trappenhuis, goed verlicht zijn. Vooral nu het weer eerder donker wordt in de avond, is het belangrijk voor de bewoners dat er voldoende licht is bij hun voordeur en in het trappenhuis. Ook de vluchtwegen, die natuurlijk extra belangrijk zijn in een appartementencomplex, zijn nu duidelijk aangegeven. 

LED verlichting voor uw VvE?

Bent u namens de VvE op zoek naar nieuwe verlichting? Neem contact op met één van onze accountmanagers. We kijken graag met u mee naar de beste oplossing. 

Ook deze VvE’s profiteren van LED:

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]