Actueel

INDO plaatoplossingen populair onder gemeenten: ook Landgraaf stapt over

INDO plaatoplossingen

Gemeente Landgraaf verving onlangs een gedeelte van de verlichting in de openbare ruimte door LED. Dit keer koos de gemeente voor de LED INDO plaatoplossingen van Saled. Duurzaamheid is een belangrijk agendapunt voor de Limburgse gemeente. Naast LED verlichting zet de gemeente zich in voor meerdere duurzame oplossingen, zoals het opwekken van zonne-energie. Dit alles onder de noemer ‘Duurzaam Landgraaf’.

De gemeente koos voor de plaatoplossingen van INDO als vervanging voor de conventionele SGS253-verlichting. De armaturen verkeerden nog in een goede staat. Om deze reden werd alleen de verlichting één op één vervangen. Dit noemen we retrofit. Door deze duurzame manier van vervangen gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. In samenwerking met installateur Spie zijn er bijna 200 plaatoplossingen geplaatst.

INDO plaatoplossingen voor de openbare ruimte 

Met de plaatoplossingen van INDO zijn de lampen in de gemeente Landgraaf voor een lange tijd onderhoudsvrij. Dit is mogelijk door de eliminatie van de driver, het meest slijtgevoelige component van een lichtbron. Door de ontbrekende driver realiseren de plaatoplossingen een levensduur van gemiddeld 250.000 banduren. De installatie gaat ook een stuk sneller, wat veel scheelt in de kosten. Een bijkomend voordeel is dat de nieuwe LED platen beschikken over het dimregime. Hiermee bespaart de gemeente nog meer energie doordat de verlichting automatisch dimt op rustige tijdstippen. 

Helder wit licht en enorme besparingen

LED verlichting in de openbare ruimte brengt veel voordelen met zich mee. LED zorgt namelijk voor helder wit licht waardoor het zicht op straat verbetert. Daarnaast bespaart een gemeente enorm op de energierekening, LED plaatoplossingen zijn namelijk 65% zuiniger dan conventionele lampen. Ook reduceert de uitstoot van CO² en zwavel aanzienlijk, wat bijdraagt aan een beter milieu. 

LED verlichting in uw gemeente?

Wilt u ook de overstap maken naar LED verlichting of de plaatoplossingen van INDO? De gemeente Amsterdam, Eindhoven en vele anderen gingen u al voor. Neem gerust vrijblijvend contact op met onze accountmanagers om de mogelijkheden voor uw gemeente te bespreken.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]