Actueel

LED straatverlichting brengt Katwijk dichterbij duurzame toekomst

LED straatverlichting

Langzamerhand stappen steeds meer gemeenten over op duurzame LED straatverlichting. Achterblijven is geen optie meer, want het levert zo ontzettend veel voordelen op. Denk hierbij niet alleen aan energiebesparing, maar ook besparing op onderhoudskosten en reductie van de uitstoot van zwavel en CO². Gemeente Katwijk verving onlangs nog meer oude verlichting door LED straatverlichting. Dit keer koos de gemeente voor de INDO armaturen, PS-L en PS-T lampen van Saled.

De gemeente stelde een vervangingsplan op voor de wijk Cleijn Duin en deed uitvraag naar de mogelijkheden. Saled maakte een lichtplan op maat en de gemeente koos ervoor om dit plan uit te voeren. Installateur Heijmans bestelde de verlichting en verzorgde de installatie van de nieuwe LED straatverlichting.

Verschillende soorten LED straatverlichting 

De gemeente koos voor ca. 100 INDO LED armaturen (Air1 en Radius) voor de wijk Cleijn Duin en 300 LED lampen (PS-L en PS-T) voor andere wijken. Deze keuze is goed te verklaren. De armaturen in Cleijn Duin waren namelijk aan vervanging toe, maar in de overige wijken waren ze nog in goede staat. Daarom koos de gemeente om daar alleen de verlichting te vervangen en deze te plaatsen in het bestaande armatuur. Deze methode noemen we retrofit. 

De voordelen van INDO armaturen

De gekozen INDO armaturen brengen veel voordelen met zich mee. Deze innovatieve en duurzame armaturen beschikken namelijk over de Direct Drive® technologie. Deze technologie is ontworpen om de betrouwbaarheid en levensduur van een armatuur te verbeteren door het meest slijtgevoelige component in het armatuur te verwijderen: de driver. 

Het weglaten van de LED driver levert de volgende voordelen op:

 • Hogere betrouwbaarheid en openbare veiligheid
  Doordat er geen slijtgevoelige componenten meer aanwezig zijn in het armatuur, gaat de verlichting veel langer mee. De verlichting geeft nog wel steeds een hoge kwaliteit aan licht waardoor de veiligheid op straat gewaarborgd blijft.
 • Onderhoudsvriendelijk
  Door de eliminatie van de driver zijn er weinig tot geen storingen. Dit resulteert weer in minder onderhoud en uiteindelijk minder kosten en CO²-uitstoot.
 • Besparing op de kosten
  De overstap naar INDO Direct Drive levert een fikse kostenbesparing op doordat de verlichting geheel onderhoudsvrij is en tot wel 250.000 branduren heeft.
 • Hoge energiebesparing
  De besparing op energiekosten is, dankzij de Direct Drive technologie, gemiddeld genomen maar liefst 60%.
 • Snelle terugverdientijd
  Door alle besparingen die de verlichting met zich meebrengt, is de verlichting snel terugverdiend.
 • Snelle installatie
  Het installeren van de INDO LED oplossingen is snel en gemakkelijk uit te voeren.

Extra besparing met LED straatverlichting

Gemeente Katwijk gaat enorm veel besparen door de Direct Drive Technologie. Toch is dit nog niet alles, want een extra keuze resulteert in nog meer besparing voor de gemeente: het dimregime. Deze automatische dimfunctie dimt de verlichting op rustige tijdstippen. Door deze extra uitbreiding bespaart de gemeente nog eens 30% extra op de energiekosten.

Ook profiteren van LED straatverlichting?

Naast de gemeente Katwijk profiteren de gemeente Amsterdam, Eindhoven en vele andere nu ook van LED straatverlichting. Wilt u ook overstappen of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]