Actueel

LED verlichting voor VvE Asscherkwartier Amsterdam: terugverdiend binnen 1 jaar

VvE Asscherkwartier led

De parkeergarage onder het appartementencomplex van VvE Asscherkwartier is nu volledig voorzien van LED verlichting. In de parkeergarage brandt de verlichting continu, dus door over te stappen op LED realiseert de Amsterdamse VvE enorme besparingen. Hiernaast dragen ze bij aan een beter milieu omdat de uitstoot van CO2 en zwavel enorm gereduceerd wordt.

Dit was niet de eerste keer dat de vereniging Saled inschakelde voor nieuwe LED lampen. Door eerdere positieve ervaringen kozen ze ditmaal opnieuw voor Saled. De parkeergarage telt drie verdiepingen en er zijn 243 lampen vervangen door LED. Daarnaast zijn de noodunits ook vernieuwd. 

Door LED een besparing van 55% op de energierekening

In parkeergarages is het van belang dat er zowel overdag als ’s nachts voldoende licht aanwezig is. Het energieverbruik ligt dus erg hoog en door LED kan er veel bezuinigd worden. Zo zijn de conventionele T5 tubes  vervangen door LED tubes. Met deze LED lampen gaat de VvE jaarlijks 55% besparen op de energierekening en reduceren ze de uitstoot van CO2 en zwavel met respectievelijk 35.000 kilogram en 26.000 gram. Hiermee verdient VvE Asscherkwartier de nieuwe LED verlichting al binnen één jaar volledig terug.

VvE Asscherkwartier led

Voordelen LED verlichting voor parkeergarage 

Naast de hoge besparingen zijn er nog meer voordelen van LED te noemen. Veel parkeergarages zijn vaak nog onvoldoende verlicht, en de donkere gedeelten vormen een verhoogd risico voor de mensen die buiten de verlichte paden naar hun auto lopen. Door LED wordt de parkeergarage in één keer goed verlicht en is de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner. Daarnaast heeft LED meer branduren dan conventionele verlichting, zo wordt er nog een extra bespaard op de aanschafkosten. 

Ook LED voor uw parkeergarage?

Wilt u ook LED lampen laten plaatsen in uw parkeergarage? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.  

Deze parkeergarages hebben ook LED van Saled:

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]