Actueel

Zes scholen van Stichting Sarkon en twee scholen van SBBK verduurzaamd met LED van Saled: een besparing van ruim 8500 bomen

verlichting scholen

Zes scholen van Stichting Sarkon en twee scholen van SBBK zijn onlangs overgestapt op LED verlichting. Het gaat om zes basisscholen en twee brede scholen. De brede scholen binnen de Noord-Hollandse stichting hebben te maken met een duurzaamheidsmaatregel, waardoor ze bepaalde maatregelen dienen te nemen op het gebied van duurzaamheid. LED verlichting is een mooie investering om hieraan te voldoen. Naast het duurzaamheidsaspect, gaan de scholen ook enorm veel besparen. 

Via de Onderwijs Inkoop Groep is Sarkon bij Saled terecht gekomen. Zoals al eerder benoemd hadden de brede scholen een verduuzamingsverplichting. Daarin wilde de stichting geen onderscheid maken, waardoor de zes basisscholen ook voorzien werden van LED verlichting. Een brede school is een samenwerking van meerdere organisaties in een complex. Hier is bijvoorbeeld ook een peuterspeelzaal en/of kinderdagverblijf bij aangesloten. 

Enorme energiebesparing voor de basisscholen door LED 

LED verlichting zorgt voor een enorme besparing voor de scholen binnen de stichting. In totaal zijn er 4122 lichtbronnen vervangen door LED. Samen zorgen zij voor een besparing van ruim 300.000 kWh aan energie per jaar. Daarnaast wordt de uitstoot van CO² gereduceerd met ruim 170.000 kilogram. Dit betekent een besparing van ongeveer 8500 bomen! Binnen 4,6 jaar heeft de stichting de verlichting weer terugverdiend. Daarnaast wordt er nog eens extra bespaard op de vervangingskosten. André Hagedoorn, Stafmedewerker huisvesting, legt uit:

“Vervanging van de verlichting is voorlopig niet aan de orde door de lange levensduur. Zo hoeven we voorlopig ook geen steigers meer te huren om in de hogere ruimtes bij de verlichting te kunnen.” 

Voordelen LED verlichting voor scholen

Met LED verlichting voor scholen voldoet de stichting aan de verlichtingseisen van de onderwijsinspectie. Wanneer je aan de eisen voldoet, krijgt de school het label: frisse school. Een frisse school is een schoolgebouw met een laag energieverbruik en gezond binnenmilieu. Bij een gezond binnenmilieu kunt u denken aan de luchtkwaliteit, temperatuur, comfort, licht en geluid. Naast de voordelen die LED met zich meeneemt voor de scholen en haar leerlingen, is de stichting ook erg te spreken over de investering. Hagedoorn licht toe:

“Het is een investering die vrij snel weer is terugverdiend en daarnaast profiteren we van 8 jaar lang garantie.” 

Ook LED verlichting voor uw school?

Neem contact op met Saled voor de mogelijkheden. We helpen u graag. 

Deze onderwijsinstellingen profiteren ook van LED van Saled:

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]