Actueel

Kwalitatief hogere oogst? Vervang uw HPS verlichting door LED.

led verlichting tuinbouw

We herkennen het allemaal: het bedrijfsleven bestaat uit keuzes. Constant bedenken waar je goed aan doet. Zo is er voor telers ook de afweging of ze kiezen voor HPS of LED verlichting in hun kas. Wij zeggen dan (in de meeste gevallen) volmondig: LED. Waarom? Dat zullen we uitleggen.

Oké, we moeten toegeven. LED en HPS hebben beide hun eigen voordelen. Het grootste verschil zit hem voornamelijk in welk soort teler je bent. Ben je een hobbyteler met een klein kasje in de tuin? Dan is HPS best een logische keuze. Het is bijvoorbeeld goedkoper in de aanschaf en het werkt prima. Maar ben jij een teler met tientallen of zelfs honderden m2 aan glastuinbouw? Dan zouden wij zeker LED aanraden. 

Waarom LED verlichting voor de tuinbouw?

1 – Hoge gelijkmatigheid

Bij Saled beschikken we over een reeks optieken die zorgen voor de optimale gelijkmatigheid over verschillende gewasopstellingen. De optieken beschikken weer over diverse spectrumkeuzes. Hierdoor is het mogelijk om de productie te verhogen, efficiënter te belichten, energie te besparen en in sommige gevallen zelfs de groeicycli te verkorten.

2 – Functioneren zonder driver

Terwijl bij andere LED-producten regelmatig de driver verslijt, heeft het INDO Element armatuur geen driver. Dit armatuur beschikt namelijk over de unieke Direct Drive Technologie©. Deze technologie biedt telers een groot aantal voordelen ten opzichte van andere armaturen, namelijk: een langere levensduur, hogere lichtopbrengst, lager gewicht en geen onderhoud.

3 – Lage warmtehuishouding

De Direct Drive modules van INDO werken ook uitstekend in extreme hitte-omstandigheden zoals in kassen. INDO Element is zelfs speciaal voor de glastuinbouw ontwikkeld. Traditionele LED drivers zouden naar verloop van tijd defect raken door de vochtige en warme omstandigheden in kassen. Het INDO Element zonder driver en mét Direct Drive technologie is dus de perfecte oplossing voor de tuinbouw.

4 – Blauwe LED verlichting

Uit onderzoek blijkt dat rode LED’s na verloop van tijd doorgaans sneller degraderen dan blauwe LED’s. Dit resulteert in forse verschuivingen die inconsistente groeisnelheden en productieopbrengsten veroorzaken.Daarom adviseren we bij Saled in de basis blauwe LED’s. Deze verlichting biedt telers de volgende voordelen:

  • Nauwkeurig spectrum voor de plantvereisten.
  • Verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn.
  • Geen kleurvermindering gedurende de levensduur van het armatuur.

Geïnteresseerd in andere LED’s? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.

5 – 250.000 onderhoudsvrije branduren

Het INDO Element armatuur garandeert maar liefst 250.000 onderhoudsvrije branduren. Het feit dat het onderhoudsvrij is, heeft te maken met de eerdergenoemde Direct Drive technologie. Het enige dat je bij moet houden is de schoonmaak. 

6 – Hoge energiebesparing 

Ondertussen bespaart u ook nog eens ontzettend veel op uw energiekosten. Een leuke bijkomstigheid naast alle andere voordelen. Dit maakt dat de verlichting zich volledig terugverdient.

7 – Automatische dimfunctie

Het INDO Element is standaard Dali dimbaar. Dit houdt in dat u de LED verlichting kunt dimmen met een klimaatcomputer. Op basis van het aantal zonuren kan er gekozen worden voor meer of minder belichting. Door deze dimfunctie kunt u voor alle soorten gewassen de optimale omstandigheden creëren. Dankzij deze techniek maximaliseert zowel de ontwikkeling als opbrengst van uw producten. 

En, bent u klaar om te besparen?

Bent u na dit artikel nieuwsgierig geworden naar onze INDO armaturen voor de glastuinbouw? Laten we eens vrijblijvend samen om tafel te gaan om de mogelijkheden te bespreken.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]