Actueel

Saled voorziet drie basisscholen in Leerdam/Streefkerk van duurzame LED verlichting

Scholenstichting 02A5 stapt over op led verlichting van Saled

De Hobbitstee, Mozaïek en de Boomgaard, drie basisscholen die behoren tot Stichting Openbaar Primair Onderwijs Alblasserwaard/Vijfheerenlanden (O2A5), hebben er deze zomer voor gekozen om over te stappen op duurzame LED verlichting van Saled. De projecten zijn onderdeel van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van opdrachtgever Lakerveld Noordeloos, waarin de focus ligt op het verduurzamen van de scholengemeenschap.

Het is niet de eerste keer dat een basisschool voor Saled kiest: tientallen scholen maakten eenzelfde keuze. Recente voorbeelden zijn de Prinses Beatrixschool in Urk en elf basisscholen in Harderwijk. Saled weet dus als geen ander wat erbij komt kijken als er gewerkt moet worden op plekken waar de dagelijkse gang van zaken gewoon doorloopt. Er wordt dan gezorgd voor een zo snel mogelijke vervanging van de lampen, zonder dat hier ingeleverd wordt op kwaliteit. De scholen van stichting 02A5 zijn hier nog slimmer mee omgegaan: samen met opdrachtgever Lakerveld Noordeloos kozen zij ervoor de overstap naar LED verlichting in de zomermaanden te maken. Terwijl de kinderen van de basisscholen genoten van hun vakantie, konden de scholen flink onder handen genomen worden. 

LED oplossing

Bij de scholen van stichting O2A5 is de oude verlichting vervangen door LED armaturen, LED Downlighters, LED Panel Lights en LED Tubes van Saled. Gemiddeld gezien wordt de CO2 uitstoot hierdoor gereduceerd met meer dan 9.000 kilogram per jaar. Daarnaast is de energiebesparing aanzienlijk: LED verlichting verbruikt 65% minder energie. Voor de Hobbitstee, Mozaïek en de Boomgaard betekent dit een besparing van meer dan 10.000 kWH per jaar. De ecologische voetafdruk van deze scholen wordt hiermee dus enorm verlaagd. Bovendien zorgt de lange levensduur van LED verlichting ervoor dat er veel minder onderhoud nodig is, waardoor onderhoudskosten nagenoeg verleden tijd zijn. Ook de terugverdientijd is kort: met vier jaar hebben alle drie de scholen de investering terugverdiend. Voor basisschool Mozaïek is dit zelfs al na 2,5 jaar.

Tevredenheid

Johan Kamp, projectleider bij Lakerveld Noordeloos, is zeer te spreken over de samenwerking met Saled: “De projecten (bij de scholen – red.) zijn tot stand gekomen door eerdere positieve ervaringen met de verlichting van Saled. Een positief punt is dat Saled niet simpelweg alle armaturen verwijdert of vervangt, maar ook ombouwt. Dit is duurzaam (her)gebruik van materialen en hier wordt goed over nagedacht.”

Geïnteresseerd in LED verlichting?

Wilt u weten wat LED verlichting voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met een accountmanager van Saled voor een passend advies!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]