Actueel

Kartonwerken Eerbeek over op Saled LED verlichting

LED verlichting gebouw en industrie

Begin oktober heeft Saled het in Spankeren gevestigde Kartonwerken Eerbeek voorzien van duurzame LED industrieverlichting. Het bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardig verpakkingsmateriaal realiseert door de overstap een energiebesparing van 27.330 kWh per jaar.

De samenwerking tussen Saled en Kartonwerken Eerbeek vloeit voort uit het contact met sales manager Jerry Geerlings. In het naastgelegen Doesburg, de woonplaats van Geerlings, zijn recent enkele mooie projecten gerealiseerd door Saled; zo werd onder andere de Martinikerk uitgelicht door LED en is ook het plaatselijke zwembad voorzien van energiezuinige LED verlichting. Zodoende kwam Kartonwerken Eerbeek uit bij Saled, om ook de drukkerij te voorzien van een passende LED lichtoplossing.

70% energiebesparing

In de drukkerij zijn ruim 120 conventionele T8 TL-buizen vervangen door LED Tubes. Daarnaast zijn ook oude downlighters met PL-C lampen vervangen door LED Downlighters en is het pand voorzien van nieuwe LED vluchtwegverlichting. Het jaarlijkse energieverbruik (39.236 kWh) is dankzij deze duurzame oplossingen gereduceerd tot slechts 11.906 kWh; een energiebesparing van bijna 70%.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast de enorme energiebesparing wordt ook het milieu gespaard dankzij een CO2- en zwavelreductie van respectievelijk 15.469 kilogram en 11.615 gram. Kartonwerken Eerbeek levert hiermee ook een positieve bijdrage aan de maatschappij door een signaal van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De investering is naar verwachting al binnen twee jaar terugverdiend.

Ook geïnteresseerd in LED industrieverlichting?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]