Actueel

Saled voorziet derde vestiging Stam Autoschadeherstel van LED verlichting

Begin oktober is de vestiging van autoschadeherstelbedrijf Schadex in Amersfoort volledig voorzien van energiezuinige Saled LED verlichting. Dankzij de investering gaat Schadex Amersfoort maar liefst 67% besparen op het energieverbruik. Eerder dit jaar werden ook al de vestigingen van Stam Autoschadeherstel in Maarssen en Soest voorzien van duurzame verlichting.

Stam Schadeherstel heeft in totaal vier schadeherstelbedrijven die onder de merknamen Schadex en Schadenet opereren. De vestigingen Schadex Maarssen en Autoschadenet Soest werden eerder dit jaar al door Saled voorzien van energiezuinige LED verlichting. De zeer positieve resultaten en reacties hebben ertoe geleid dat ook voor de vestiging in Amersfoort groen licht is gegeven door de directie. Inmiddels is de laatste conventionele lamp in het pand vervangen door Saled.

Besparingen
Het energieverbruik in de oude situatie van Schadex bedroeg zo’n 67.881 kWh per jaar. Met de nieuwe LED verlichting is het jaarlijkse verbruik teruggedrongen tot slechts 22.429 kWh. Een besparing van nagenoeg 67%. Dankzij de nieuwe lampen is ook de uitstoot van CO2 en zwavel fors gereduceerd; het milieu wordt gespaard dankzij een CO2- en zwavelreductie van respectievelijk 25.732 kilogram en 19.321 gram. Op basis van het gemiddeld aantal branduren is de investering voor Schadex naar verwachting al binnen 2,3 jaar terugverdiend.

Werkplaats en spuitcabine
In het pand aan de Gemini 1 in Amersfoort zijn in totaal 370 LED Tubes geplaatst ter vervanging van de conventionele TL-buizen. Een groot gedeelte van de 18 en 22 watt LED Tubes is geplaatst in de werkplaats en spuitcabine. De bestaande armaturen konden hierbij behouden blijven. In de werkplaats zijn bovendien ook 10 gloednieuwe IP67 LED schotels gemonteerd en is de oude vluchtwegverlichting vervangen door nieuwe LED vluchtwegverlichting.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]