Actueel

Martinikerk Doesburg uitgelicht door Saled LED verlichting

In opdracht van de gemeente Doesburg heeft Saled eind december de toren van de Martinikerk volledig LED verlicht. Vier nieuwe LED armaturen zetten de kerk op prachtige wijze in de schijnwerpers. De toren is hierdoor vanuit de wijde omtrek duidelijk zichtbaar en is daarom ook ’s avonds weer het absolute herkenningspunt van Doesburg.

Gemeente Doesburg wenste dat het project voor de feestdagen afgerond zou worden. Een installatieteam van Saled heeft alles in het werk gesteld om het project af te ronden in deze drukke periode. Op het moment dat de verlichting in de avond van donderdag 22 december werd aangezet, waren de reacties van omstanders overweldigend. Een mooi compliment voor de monteurs van Saled.

RGB LED verlichting
De oude verlichting om de toren van de in de 15e eeuw gebouwde Martinikerk aan te schijnen voldeed niet meer aan de eisen van Gemeente Doesburg. Om die reden besloot de gemeente vier nieuwe LED armaturen te laten plaatsen door Saled; drie armaturen van 800 watt en een armatuur van 1000 watt omdat deze op grotere afstand staat. Een forse energiebesparing ten opzichte van de oude verlichting die in totaal 10.000 watt verbruikte. De nieuwe RGB LED verlichting stelt de gemeente bovendien in staat om de kerk in diverse kleuren te verlichten.

Verhoogde lichtopbrengst
Een wens van Gemeente Doesburg was om de lichtopbrengst te verhogen, waardoor de kerk mooier uitgelicht zou worden. De nieuwe Saled armaturen bieden hiervoor uitkomst en hebben de lichtopbrengst verhoogd van 80 naar 100 lux op de martinikerk. Een andere wens van de opdrachtgever was om de torenspits mooi uit te lichten. Ook deze wens is vervuld dankzij de verlichting van Saled, waardoor ook het hoogste punt van de 94 meter hoge toren nu prachtig verlicht is. Als kers op de taart gaat Gemeente Doesburg ruim 27.000 kWh per jaar besparen en draagt men met deze keuze bij aan het milieu door een CO2-reductie van ruim 15.000 kilogram per jaar.

Saled wenst de gemeente Doesburg en haar inwoners veel plezier met de nieuwe verlichting.

Saled LED verlichting

  • Deskundige accountmanagers en adviseurs
  • Minimaal 3 jaar garantie
  • Grote voorraad, korte levertijden
  • Eigen installatieteams met jarenlange ervaring
  • De belangrijkste kwaliteitskeurmerken
  • EMC certificering: geen storing in uw netwerk

Meer over LED verlichting »

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden![fc id=’1′][/fc]

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]