Project

Gemeente Papendrecht

plaatoplossingen

Duurzaam Papendrecht in 2050: dat is de doelstelling van de gemeente. Om dit doel te behalen is de eerste, belangrijkste stap energie besparen. Daarom koos de gemeente ervoor om in diverse straten de straatverlichting te vervangen door LED. De duurzame LED plaatoplossingen werken hier zeker aan mee. Hiermee bespaart de gemeente jaarlijks 40% energie vergeleken met de oude situatie. Een bijkomend voordeel: De nieuwe LED lampen passen naadloos in de bestaande  SGS253 en de SGP352 Philips armaturen van de gemeente. 

De samenwerking met de gemeente ontstond op de Vakbeurs Openbare Ruimte. Adviesbureau Bureau OVL was bezig met een vervangingsplan voor de gemeente Papendrecht. Het enige wat nog ontbrak was een leverancier. De accountmanager van Saled vertelde het adviesbureau over de INDO LED plaatoplossingen en ze waren direct enthousiast over dit concept. Toen de gemeente ook akkoord was, mocht Saled deze duurzame LED lampen leveren.

Waarom kiest Papendrecht voor LED plaatoplossingen?

Het grootste voordeel van de INDO plaatoplossingen is dat deze LED lampen in de huidige Philips armaturen geplaatst konden worden. Dit bespaart de gemeente veel kosten én de montage is erg eenvoudig. Een bijkomend voordeel is dat de LED plaatoplossingen beschikken over de Direct Drive Technologie®. Deze technologie is ontworpen om de betrouwbaarheid en levensduur van een plaatoplossing te verbeteren door het meest slijtgevoelige onderdeel te verwijderen: de driver. De driver is vaak al na enige jaren toe aan vervanging, terwijl de plaatoplossing zelf nog veel langer mee kan. Door deze gepatenteerde techniek kan Saled ook een garantieperiode van 10 jaar bieden.

Extra besparing door dimregime

Om nog meer energie te besparen koos de gemeente Papendrecht voor een dimregime. Bovenop de besparing van 40% zal de gemeente nog 25% éxtra besparen. Dit systeem dimt de verlichting op rustigere tijden, zoals in de nacht. De gemeente Papendrecht heeft ervoor gekozen om de verlichting tussen 23:00 en 06:00 uur terug naar 60% te dimmen. Deze tijden en dimpercentages zijn per vraagstuk aan te passen.

Ook energie besparen door LED plaatoplossingen?

Onze accountmanagers maken graag vrijblijvend een lichtplan op maat. Zo kunt u zien hoeveel energie er in uw gemeente bespaard kan worden. Wij staan graag voor u klaar!

Deze gemeenten stapten eerder al over op LED plaatoplossingen:

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]