Actueel

Gemeente Alphen aan den Rijn duurzamer door LED plaatoplossingen van Saled

LED plaatoplossingen

Gemeente Alphen aan den Rijn heeft verschillende armaturen in het Stadshart laten ombouwen naar LED verlichting. De Zuid-Hollandse gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte. Saled was al eerder betrokken bij het leveren van de juiste LED verlichting en mocht nu opnieuw leveren. Dit keer ging het om LED plaatoplossingen

De gemeente beschikt over ruim 80 conventionele Philips Harmony armaturen in het Stadshart. In samenwerking met de gemeente ontwikkelde Saled een INDO LED plaatoplossing voor dit specifieke armatuur. Er kwam een oplossing tot stand die in drie verschillende harmony armaturen past. In de toekomst kan Saled dit specifieke product dus ook inzetten in andere gemeenten. De nieuwe plaatoplossing beschikt ook over een dimregime, waardoor de gemeente jaarlijks nog meer kan besparen. 

INDO LED plaatoplossingen 

INDO heeft naast complete armaturen ook losse plaatoplossingen die in het huidige armatuur gemonteerd kunnen worden. Dit wordt ook wel retrofit genoemd. Hierbij blijft dus het huidige armatuur behouden en wordt alleen de verlichting vervangen. Op deze manier gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. De INDO plaatoplossingen zijn er in verschillende formaten, maar mocht er een specifiek formaat nodig zijn dan is het mogelijk om deze te ontwikkelen. Net als bij de gemeente Alphen aan den Rijn.

LED plaatoplossingen

Direct Drive Technologie 

De gemeente gaat enorm profiteren van de voordelen van de INDO LED verlichting. De verlichting beschikt namelijk over de Direct Drive technologie. Dit betekent dat de driver ontbreekt, het meest slijtgevoelige component. Hierdoor kunnen de branduren oplopen tot wel 250.000 uur en is er geen onderhoud nodig gedurende de levensduur van het armatuur. Op deze manier bespaart de gemeente Alphen aan den Rijn fors. Verder draagt het ook nog bij aan een gezond milieu, omdat de CO2-uitstoot aanzienlijk reduceert. De nieuwe LED verlichting beschikt ook over een dimregime waardoor de gemeente nog 15% extra kan besparen.

Wilt u ook profiteren van de INDO LED plaatoplossingen?

Wilt u ook de verlichting in uw gemeente laten vervangen door LED? Neem dan contact op met Saled. Wij bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden van LED verlichting. Gemeente ZuidplasBrunssum en vele andere gemeenten gingen u al voor.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]