Project

Wereld Natuur Fonds

LED kantoorverlichting

Van retrofit lampen tot nieuwe armaturen; in twee fases mocht Saled het kantoorgebouw van het Wereld Natuur Fonds in Zeist voorzien van duurzame LED kantoorverlichting.

Saled mocht bij een eerste opname op kantoor kijken of de retrofit methode toegepast kon worden op de huidige verlichting. Dit betekent dat we de bestaande armaturen aanpassen, zodat deze weer voldoen aan de modernste technieken. De armaturen in het gebouw waren nog in een prima staat; zo konden wij ruim 200 lampen ombouwen. Dankzij retrofit realiseerde de organisatie al 50% energiebesparing én een extra kostenbesparing omdat er geen nieuwe armaturen aangeschaft hoefde te worden.

Nieuwe LED kantoorverlichting

Het Wereld Natuur Fonds was erg tevreden over het resultaat en de installatie door ons monteursteam. Daarom mochten we aan een tweede fase beginnen. We werden uitgenodigd om ook nieuwe LED lampen te leveren en monteren. In de meeste kantoorruimtes hingen armaturen die zowel naar boven als naar beneden licht gaven. Om aan de wensen van de klant te voldoen hebben wij een speciaal Linear Light geplaatst. Dit is een strak armatuur dat 2-zijdig licht straalt. In totaal hebben onze monteurs bijna 300 armaturen vervangen in de tweede fase.

Verduurzamen binnen een organisatie

Met een gemiddelde energiebesparing van 50% over de twee fases, heeft het Wereld Natuur Fonds een fijne besparing op de energierekening. Maar het allerbelangrijkste voor de organisatie is het verduurzamen. Er wordt bijna 30.000 kg minder CO² uitgestoten door de overstap naar LED kantoorverlichting.

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]