LED Groeilampen
voor de tuinbouw

Hoogwaardige LED groeilampen
voor de glastuinbouw

Bent u op zoek naar LED groeilampen voor de glastuinbouw? Het INDO element is een innovatief nieuw LED armatuur voor de (glas)tuinbouwmarkt. Wat dit armatuur zo unieke maakt? Het armatuur maakt gebruik van de Direct Drive® technologie.

Een veelvoorkomend probleem bij LED groeilampen is het uitvallen van de driver. Om dit probleem op te lossen hebben wij ons INDO Element armatuur. Dit armatuur heeft geen driver maar functioneert op de Direct Drive® Technologie. Dit biedt onze klanten een groot aantal voordelen ten opzichte van andere armaturen, namelijk:

 • Een langere levensduur
 • Hogere lichtopbrengst
 • Lager gewicht
 • En geen onderhoud

Profiteren van een gratis lichtplan op maat?

LED verlichting sierteelt

Overstappen op
LED Groeilampen

Twijfelt u nog om over te stappen op LED groeilampen? Wij sommen de voordelen even voor u op.

Het INDO Element realiseert een uitstekende lichtopbrengst, namelijk tot wel 3,4 µmol/J. Dit in combinatie met de lange levensduur en het minimale onderhoud maakt het INDO Element een perfecte optie als uitbreiding of vervanging van uw huidige groeilampen. Onze groeilampen zijn in staat om de productie te verhogen, efficiënter te belichten, energie te besparen en in sommige gevallen zelfs de groeicycli te verkorten. Doordat LED groeilampen minder warmte uitstralen dan HPS lampen, biedt dit de mogelijkheid om licht en temperatuur afzonderlijk van elkaar te sturen. Door deze LED groeilampen heeft u veel meer controle over de groeiomstandigheden van uw gewassen.

LED Groeilampen
met Direct Drive Technologie

Het feit dat de driver ontbreekt bij onze LED groeilampen, brengt vele voordelen met zich mee. Uitval van een driver blijkt namelijk in 60% van de gevallen de oorzaak te zijn voor alle defecten aan een LED armatuur. Dit komt met name door de natte elektrolytische condensatoren die na verloop van tijd slijten. Het uitvallen van een LED driver vindt sneller plaats in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in kassen. Het INDO Element armatuur zonder driver elimineert dit probleem. De baanbrekende Direct Drive modules van INDO zijn zeer betrouwbaar en werken uitstekend in extreme hitte-omstandigheden zoals in kassen. Het INDO element met Direct Drive technologie is dus dé oplossing voor uw LED verlichting voor de tuinbouw.

kweeklampen

Wij hebben ook
LED groeilampen voor:

Saled
Groeilampen

Saled LED groeilampen glastuinbouw

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft een groot aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo zorgt LED verlichting voor een veel mooier lichtbeeld. Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur, waardoor ze veel goedkoper in onderhoud zijn. Eén van de belangrijkste voordelen voor uw onderneming is de enorme energiebesparing van LED oplossingen. LED verlichting kan namelijk tot wel 65% zuiniger zijn. Hierdoor ziet men vaak een terugverdientijd van ongeveer drie jaar.

Voordelen van LED groeilampen

In het INDO armatuur zit geen driver (het meest slijtgevoelige onderdeel). Hierdoor zijn baanbrekende verbeteringen in productontwerp en functie mogelijk.

 • Het armatuur is licht, snel en gemakkelijk te installeren en schoon te maken.
 • De lagere warmtehuishouding garandeert een langere levensduur en betrouwbaarheid.
 • Met uitzondering van de schoonmaak is het INDO element onderhoudsvrij en hoeft er geen driver vervangen te worden.

   

Rode versus blauwe LED verlichting

Het INDO element gebruikt alleen blauwe LED groeiverlichting. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee voor de teler:

 • Nauwkeurig spectrum voor de plantvereisten.
 • Verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn.
 • Geen kleurvermindering gedurende de levensduur van het armatuur.


Benieuwd naar verhalen van onze klanten in de LED groeilampen? Bekijk dan het laatste nieuws.

Waarom LED
verlichting van Saled?

Waarom LED
verlichting van Saled?

Stap over op LED groeilampen en
draag bij aan een beter milieu

LED groeilampen kennen vele voordelen. Eén daarvan is de bijdrage aan een beter milieu. Tegenwoordig is het voor veel consumenten belangrijk dat de leverancier waar zij hun producten afnemen een positieve bijdrage levert aan de maatschappij. Als bedrijf kunt u aan de klant kenbaar maken dat u maatschappelijk verantwoord onderneemt.

Vraag nu de business case aan

Ontdek alle voordelen van LED glastuinbouw verlichting van Saled en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen!

Fairweather’s Garden Centre

"De kassen waar wij INDO armaturen hebben hangen presteren duidelijk beter"

verlichting tuinbouw
logo vakagrage blokhuis

"

De verbeterde lichtopbrengst is zeer goed merkbaar in de showroom. Onze auto’s worden door de nieuwe LED verlichting veel mooier uitgelicht.”

Vakgarage Blokhuis

Bespaar met LED groeiverlichting van Saled op uw
energie- en vervangingskosten

Onze verlichting is niet alleen zeer zuinig, maar heeft ook een langere levensduur. Naast energiekosten bespaart u dus ook direct op vervangingskosten. Daarnaast is al onze verlichting voorzien van de vereiste veiligheids- en kwaliteitskeurmerken.

Overstappen naar LED verlichting van Saled kan voor energiebesparingen tot wel 65% zorgen. Daarnaast zal uw uitstoot van CO2 en zwavel substantieel reduceren. Zo kunt u maandelijks flink besparen, terwijl u ook nog eens bijdraagt aan een beter milieu. 

De LED groeilampen van Saled
een kostbare aangelegenheid? Echt niet!

Steeds meer bedrijven kiezen voor het toepassen van LED verlichting vanwege de grote besparing op energie- en vervangingskosten en de korte terugverdientijd. Daarnaast komen de LED oplossingen van Saled ook nog eens in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Ook direct besparen
met LED groeilampen?

Neem dan contact op met Saled. Wij helpen u graag verder.

Meer informatie of
direct advies?

Ontvang meer informatie

Contactformulier

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]