LED verlichting
voor sierteelt

Hoogwaardige LED verlichting
voor sierteelt

Saled is leverancier van hoogwaardige LED verlichting voor de tuinbouw. Goede verlichting in kassen is uitermate belangrijk. Wij leveren complete LED armaturen én retrofit lichtbronnen die in uw bestaande armaturen passen. 

Steeds meer bloementelers maken gebruik van LED verlichting in de tuinbouw. Dankzij de groeiende mogelijkheden van LED kweeklampen is het groeiseizoen van uw bloemen te verlengen. Op deze manier kunt u het hele jaar door gewassen produceren van dezelfde kwaliteit.

Benieuwd hoe u zo efficiënt mogelijk kunt telen?

Vragen over LED sierteelt verlichting van Saled?

Saled
Sierteeltverlichting

LED verlichting sierteelt

Voordelen van Saled sierteeltverlichting

Het handhaven van de juiste temperatuur in een kas is van groot belang. Dit is uiteraard afhankelijk van het type gewas, maar de verlichting kan hier zeker invloed op hebben. LED verlichting wordt, in tegenstelling tot traditionele verlichting, veel minder warm. Dankzij deze lagere temperaturen hoeft u minder warmte af te voeren in de kas om de juiste temperatuur te behouden. Bovendien hebben siergewassen onder hogere temperaturen meer water en voeding nodig. Al met al zorgen LED kweeklampen voor minder verspilling en kostenbesparing.

Saled heeft een breed assortiment aan INDO LED armaturen beschikbaar in vele blauwtinten. Dankzij dit scala aan mogelijkheden én de dimfunctie, kan voor alle soorten siergewassen de optimale omstandigheden worden gecreëerd. Het is namelijk mogelijk om de kweeklampen af te stemmen op de behoeftes van de gewassen. Dankzij deze techniek maximaliseert zowel de ontwikkeling als opbrengst van uw producten. En dat terwijl u aanzienlijk minder energie verbruikt!

Direct Drive technologie

De tuinbouw armaturen van Saled beschikken over de unieke Direct Drive Technologie. Deze technologie maakt het gebruik van een driver overbodig. Het feit dat de driver ontbreekt, brengt vele voordelen met zich mee. Uitval van de conventionele driver blijkt namelijk in 60% van de gevallen de oorzaak te zijn voor alle defecten aan een LED armatuur. Dit komt met name door de natte elektrolytische condensatoren in het circuit die na verloop van tijd slijten.

Het uitvallen van een LED driver vindt sneller plaats in omgevingen met hoge temperaturen, zoals in kassen. Andere LED armaturen op de markt gebruiken deze traditionele technologie, waardoor de driver al snel aan vervanging toe is. Het INDO element daarentegen niet. De baanbrekende Direct Drive modules van INDO zijn zeer betrouwbaar en werken uitstekend in extreme hitte-omstandigheden zoals in kassen. Traditionele LED drivers zouden hier naar verloop van tijd defect raken. Het INDO element met Direct Drive technologie is dus dé oplossing voor uw tuinbouw armaturen.

LED verlichting sierteelt

Saled LED verlichting
sierteelt

Voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft een groot aantal belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele verlichting. Zo zorgt LED verlichting voor een veel mooier lichtbeeld. Daarnaast hebben LED lampen een veel langere levensduur, waardoor ze veel goedkoper in onderhoud zijn. Eén van de belangrijkste voordelen voor uw onderneming is de enorme energiebesparing van LED oplossingen. LED verlichting kan namelijk tot wel 65% zuiniger zijn. Hierdoor ziet men vaak een terugverdientijd van ongeveer drie jaar.

Voordelen van LED sierteeltverlichting

In het INDO armatuur zit geen driver (het meest slijtgevoelige onderdeel). Hierdoor zijn baanbrekende verbeteringen in productontwerp en functie mogelijk.

  • Het armatuur is licht, snel en gemakkelijk te installeren en schoon te maken.
  • De lagere warmtehuishouding garandeert een langere levensduur en betrouwbaarheid.
  • Met uitzondering van de schoonmaak is het INDO element onderhoudsvrij en hoeft er geen driver vervangen te worden.

Rode versus blauwe LED verlichting

Het INDO element gebruikt alleen blauwe LED lampen. Dat brengt de volgende voordelen met zich mee voor de teler:

  • Nauwkeurig spectrum voor de plantvereisten.
  • Verbeterde stabiliteit van de lichtopbrengst op lange termijn.
  • Geen kleurvermindering gedurende de levensduur van het armatuur.

Benieuwd naar verhalen van onze klanten in de LED tuinbouwverlichting? Bekijk dan het laatste nieuws.

Waarom LED
verlichting van Saled?

Waarom LED
verlichting van Saled?

Effectief telen met de juiste verlichting? Lees onze brochure en ontdek hoe!

Bekijk alle voordelen van LED glastuinbouw verlichting van Saled en wat dit voor uw bedrijf kan betekenen!

Fairweather’s Garden Centre

"De kassen waar wij INDO armaturen hebben hangen presteren duidelijk beter"

verlichting tuinbouw

De LED sierteelt verlichting van
Saled een kostbare aangelegenheid? Echt niet!

Steeds meer bedrijven kiezen voor het toepassen van LED verlichting vanwege de grote besparing op energie- en vervangingskosten en de korte terugverdientijd. Daarnaast komen de LED oplossingen van Saled ook nog eens in aanmerking voor de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Ook substantieel besparen op uw energie-
en vervangingskosten?

Neem dan contact op met Saled. Wij helpen u graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie over sierteeltverlichting
of wilt u direct advies?

Ontvang meer informatie

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]