Actueel

Drie veelgemaakte fouten bij de overstap op LED

overstap op led

We weten allemaal wel dat LED verlichting een lager energieverbruik heeft dan conventionele lampen. Toch worden er nog veel fouten gemaakt bij de overstap op LED. Welke dit nu precies zijn? De drie belangrijkste leest u hier. En zo bent u goed geïnformeerd voordat u aan verandering begint.

1. Goedkoop is duurkoop

Een ‘goedkope’ lamp kopen, helaas trappen er nog veel mensen in. Goedkoop is duurkoop, zeker bij duurzame LED lampen. Zo waren conventionele lampen vaak goedkoper dan LED lampen, maar omdat deze lampen niet meer geproduceerd worden en dus schaars zijn, is de prijs enorm gestegen. Ook zijn deze lampen veel duurder door het hoge energieverbruik of korte levensduur. Het is vandaag de dag daarom nog interessanter om voor LED te kiezen.

Maar er zit ook verschil tussen de kwaliteit van LED lampen. En dit is vaak terug te zien in de prijs, maar ook kun je de kwaliteit vaak herkennen aan de garantie tijd. Bij Saled bieden we de beste kwaliteit LED verlichting voor een goede prijs en de juiste garantie (minimaal 3 jaar). Zo heeft u de juiste verlichting, met goede kwaliteit en een lange levensduur. Maar onthoud; overstappen op LED verlichting blijft een (belangrijke) investering.

2. Hoeveelheid licht in watt

Wattage geeft de hoeveelheid licht van de lamp aan, toch? Bij conventionele verlichting kan dit nog weleens het geval zijn. Maar doordat LED lampen veel energiezuiniger zijn, wordt een conventionele lamp (bijv. gloeilamp) al snel vervangen door een LED lamp met minder wattage. Zo is er een groot verschil in wattage en geeft dit dus niet meer het hoeveelheid licht weer. LED lampen hebben (bijna altijd) een hogere lumen/watt verhouding, waardoor je dus met minder wattage dezelfde lichtopbrengst krijgt. 

Saled kijkt niet alleen naar de meest duurzame en energiezuinige optie voor uw bedrijf, maar uiteraard ook naar wat er het professioneelste uitziet in uw gebouw. Ook verzorgen wij lichtberekeningen voor de klant. Hierbij kijken we naar de hoeveelheid Lux die benodigd is.

overstap op led

3. LED verlichting is niet in alle kleurtemperaturen beschikbaar

De LED verlichting van Saled is verkrijgbaar in drie kleurtemperaturen, namelijk 3000, 4000 en 6000K. De kleurtemperatuur wordt uitgedrukt in Kelvin (K). Dit is de eenheid waarmee de kleurtemperatuur van verlichting wordt weergeven. Hoe hoger de Kelvin, hoe kouder en witter het licht. Als de Kelvin laag is, wordt het licht warmer en geler van kleur. 

Onze accountmanagers geven u tijdens een lichtopname advies over de juiste lampen voor uw gebouw. Dat wil zeggen: hoeveel lumen en kelvin is precies goed voor uw situatie. Een ruimte die niet te donker is, maar ook geen lampen die te fel in de ogen van uw medewerkers schijnen.

Overstappen op LED verlichting bij Saled

Nu weet u waar u het beste op kunt letten bij de overstap op LED lampen. We helpen u graag verder. Neem contact met ons op voor passend advies en de verdere stappen voor uw bedrijf. 

Grote namen die zijn voorzien van LED van Saled:

Bekijk hier de andere referenties.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]