Actueel

Een strakke LED strip voor voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V.

led strip

Dit jaar hebben wij succesvol fase 1 van project voestalpine Bunschoten afgerond. Dat betekent dat het bedrijf nu binnen én buiten de hallen duurzaam met LED verlicht is. En er staat nog meer op de planning…

Voestalpine Bunschoten is door de samenwerking met Saled erg goed op weg naar hun ‘CO2NTDOWN to ZERO’. Door de verlichting in alle hallen te laten ombouwen naar LED gaat het bedrijf richting de missie van 0% CO2-uitstoot die zij in 2035 willen behalen. Nu fase 1 is afgerond hangen er al 8.500 LED armaturen.

led strip
led strip
led strip

LED strip van Saled

Vroeger zag je al van ver dat je weer bijna thuis was. Met neonletters in zicht, wist je dat je Bunschoten-Spakenburg binnen reed. Na jaren komt dit kenmerk terug in de vorm van een opvallende LED strip, die strak langs het kantoorgebouw van voestalpine is geplaatst. Saled en voestalpine sluiten hiermee de samenwerking op een mooie manier af.

Zo vertelt Bert Koelewijn, projectleider van het verduurzamingsproject CO2UNTDOWN to ZERO: ‘’Onze fabriek heeft een sterke binding met de regio. Van ver zag je al de neonletters van onze fabriek en wist dat je bijna thuis was. Onze nieuwe gevelverlichting roept het gevoel van thuiskomen weer op. En het laat zien dat wij onze groene ambities hoog op de agenda hebben staan.”

led strip
©Kiliancreations

Fase 1

Over de smart lijnverlichting

De LED lijnverlichting van Saled wordt in drie fases over het jaar 2023 en 2024 geplaatst, waarvan fase 1 nu is afgerond. Deze armaturen van Saled hebben een DALI Driver, hierdoor is het mogelijk om de verlichting ‘smart’ te maken. DALI staat voor Digital Adressable Lighting Interface, een innovatief systeem waarbij er volledige controle over het verlichtingssysteem is. Zo is het mogelijk om armaturen te groeperen en voor elke ruimte andere mogelijkheden in te stellen. DALI zorgt voor flinke besparingen op energie- en onderhoudskosten. De armaturen worden met het Helvar besturingssysteem geprogrammeerd waarna het met het gebouwbeheersysteem aangestuurd kan worden. Hiermee wordt alles per hal geregeld. Buiten deze tijden werkt de verlichting op bewegingssensoren.

Dankzij de smart verlichting zal de investering naar verwachting nog sneller dan de 2,6 jaar terugverdiend worden.

led strip
led strip
led strip
De Saled monteurs aan het werk bij voestalpine Bunschoten
led strip

De planning van 2024

In het nieuwe jaar streeft voestalpine Bunschoten er naar om ook het kantoorgebouw, toiletten, machines en smeerkelders van LED verlichting te voorzien.

led strip

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]