Actueel

Iconische brugbogen in Amsterdam verlicht met Saled LED lampen

led lampen

Gemeente Amsterdam verduurzaamt verder: ook de iconische brugbogen in de hoofdstad zijn voorzien van LED lampen. Dit zorgt niet alleen voor een mooi beeld, maar ook voor een geweldig hoge energiebesparing.

De gemeente Amsterdam was al een tijd op zoek naar een oplossing voor het verlichten van de brugbogen. Saled is leverancier van retrofit lampen voor de gemeente, waarvan het contract recent verlengd is. Ook in het nieuwe jaar leveren wij de retrofit lampen aan de gemeente. We hebben een mooi verleden met de hoofdstad; eerder leverden we al meer dan 13.000 LED lampen voor de straten van Amsterdam. Ook de parkeerplaats van de welbekende Johan Cruijff ArenA is voorzien van Saled LED lampen. 

Voor het speciale verzoek werd er opnieuw contact gelegd met Saled. Aan dit project zaten een aantal eisen en op basis daarvan zijn we op zoek gegaan naar een geschikte oplossing. Dat werd een LED lamp van slecht 0,4 watt, die we met trots konden leveren.

led lampen
led lampen

Een geweldige energiebesparing door LED lampen

De nieuwe LED lampen in de brugbogen leveren een enorme energiebesparing op. Maar liefst 94% (!!!) wordt er bespaard op de energierekening. Van conventionele BA15D lampjes van 7 watt, naar LED lampjes van 0,4 watt. Door dit enorme verschil in watt, vindt er dus 94% besparing plaats. De nieuwe 7000 lampen, welke gemonteerd zijn op alle bruggen in Amsterdam, hebben een warme lichtkleur van 1850 Kelvin (K). Kelvin is de eenheid waarmee de kleurtemperatuur van verlichting wordt weergeven. Hoe hoger de Kelvin, hoe kouder en witter het licht. Als de Kelvin laag is, wordt het licht warmer en geler.

led lampen

Amsterdam ondenkbaar zonder bruggen

De waterrijke stad is ondenkbaar zonder haar bruggen en brugbogen verlichting. Het vertoon in onze hoofdstad is iconisch geworden, de bruggen zijn essentieel voor het historische stadsgezicht. In totaal zijn er meer dan 1900 bruggen. Hiermee is Amsterdam een stad met de meeste bruggen ter wereld. (BronDe mooie verlichte bruggen zijn een beroemde, veel gefotografeerde plek geworden. Amsterdam verduurzaamt al enige tijd haar straten met  straatverlichting van Saled. Zij wil namelijk als hoofdstad het goede voorbeeld aan haar inwoners geven en zichtbaar energiezuiniger worden. Voorheen waren de brugbogen nog verlicht met gloeilampen, tegenwoordig een boog met Saled LED verlichting.

led lampen
led lampen

Maatwerk voor al uw lampen

Zowel voor retrofit als plaatoplossingen, kunt u bij Saled terecht. Ook als het om maatwerklampen gaat. In samenwerking met u als gemeente wordt er gekeken naar een passende LED oplossing voor uw huidige conventionele lampen. Mocht uw oplossing er nog niet tussen zitten, dan kijken we samen of deze op maat kunnen maken. Nieuwsgierig geworden? Contact het Saled OVL team via ov*@sa***.nl.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]