Actueel

Lindenburg Sporthorses helder verlicht door LED sportverlichting

sportverlichting

In Harskamp vindt u Lindenburg Sporthorses: een succesvolle paardenfokker voor de topsport. Saled werd gevraagd om de stallen, rijbak en opslag van LED sportverlichting te voorzien, zodat er op de beste manier getraind kan worden met de paarden.

In de hele manege werd onze retrofit methode toegepast, een duurzame oplossing om over te stappen op LED zonder de armaturen te hoeven vervangen. Retrofit is de meest betaalbare optie als u LED verlichting voor uw bedrijf wilt. Dit komt doordat de huidige armaturen nog van hele goede kwaliteit zijn, waardoor alleen de oude lichtbron (conventionele verlichting) wordt vervangen door LED verlichting. Bij Lindenburg Sporthorses waren de armaturen in de manege van goede kwaliteit en zo pasten wij de retrofit oplossing toe.

sportverlichting
sportverlichting
sportverlichting

63% energiebesparing door nieuwe sportverlichting

We plaatsten 178 T8 en T5/T6 tubes in verschillende maten en wattages in de stallen, rijbak en opslag. Alle tubes zijn 4000K. Kelvin (K) is de eenheid waarmee de kleurtemperatuur van verlichting wordt weergegeven. Hoe hoger de Kelvin, hoe kouder en witter het licht. Als de Kelvin laag is, wordt het licht warmer en geler. Lindenburg Sporthorses heeft nu dus wit LED licht. Conventionele verlichting flikkert en zorgt ervoor dat paarden zich onrustig voelen. Onze LED verlichting heeft een flicker free driver, dit houdt in dat de verlichting niet beweegt en de paarden rustig maakt. 

Deze nieuwe verlichting zorgt voor 63% energiebesparing en 10736 kWh besparing. Er wordt 6077 kg CO2 en 4563 gram zwavel gereduceerd door deze duurzame keuze. De investering in de LED verlichting wordt in 2,1 jaar terugverdiend.

sportverlichting

Ook LED sportverlichting voor uw bedrijf?

Bent u ook geïnteresseerd in onze duurzame retrofit oplossing? Of wilt u andere LED verlichting voor uw manege, sportvereniging of bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op, onze accountmanagers voor de utiliteit staan klaar voor al uw vragen.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]