Actueel

Saled levert 12.000 retrofit lampen aan Gemeente Amsterdam

LED retrofit verlichting gemeente amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft na een Europees bestek voor het vervangen van de LED straatverlichting voor de retrofit lampen van Saled gekozen. De gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte, en het doel is dat in 2022 80% van alle lampen in de openbare ruimte zijn vervangen door LED. Hiermee gaat de gemeente enorm veel besparen op de energierekening en wordt de uitstoot van CO2 gereduceerd. Gemeente Amsterdam geeft hierbij het goede voorbeeld als het gaat om het realiseren van de doelstellingen uit het energieakkoord. 

Geen kapitaalvernietiging met retrofit 

Veel armaturen in de gemeente verkeren nog in een uitstekende staat, waardoor het niet nodig is om deze vervangen. Daardoor koos de Gemeente Amsterdam voor de retrofit oplossing van Saled. Hier is Saled enorm trots op. Dankzij onze retrofit oplossing kunnen de huidige armaturen behouden worden. Op deze manier gaat de gemeente kapitaalvernietiging tegen. Er zijn veel verschillende typen verlichting die vervangen moeten worden. De goede kwaliteit/prijs verhouding van de retrofit lampen was eveneens een reden voor de gemeente om voor Saled te kiezen. De komende tijd worden de PL-L, PL-T, PL-C, TL en de TC-F lampen vervangen door een LED oplossing. 

Over twee jaar is Amsterdam voor 80% duurzaam verlicht

Het bestek in Amsterdam is 7 september ingegaan en de komende twee jaar zal een groot deel van de verlichting vervangen worden. De gemeente heeft verschillende partijen aangesteld die verantwoordelijk zijn voor het beheer en de onderhoud van de verlichting. Saled zal zoals gezegd verantwoordelijk zijn voor het leveren van de retrofit verlichting. 

LED voor de openbare ruimte 

LED verlichting brengt veel voordelen met zich mee voor de openbare ruimte. Naast het feit dat de uitstoot van CO2 en zwavel hiermee flink wordt gereduceerd, zorgt het ook voor meer veiligheid. LED verlichting schijnt namelijk helder licht, waardoor het zicht in de openbare ruimte flink wordt verbeterd. Zo komen verkeersongevallen als gevolg van slechte verlichting minder vaak voor. 

Wilt u net als gemeente Amsterdam besparen met LED?

Wilt u ook uw verlichting laten vervangen door LED? Neem dan contact op met Saled. Wij bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden van LED verlichting.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]