Actueel

Retrofit: het stappenplan voor optimaal besparen

retrofit

Door over te stappen op LED verlichting creëert u al een duurzame omgeving, maar de retrofit methode van Saled biedt de meest duurzame optie bij LED. Met retrofit bespaart u op aanschaf, installatie en energiekosten. Maar wat houdt retrofit precies in en hoe werkt het? We leggen het u uit!

Wat is retrofit?

Retrofit is in het kort gezegd uw huidige armaturen hergebruiken. We bouwen deze om zodat ze gebruikt kunnen worden voor LED lampen. Hieronder leggen we u doormiddel van een stappenplan uit hoe dit in zijn werk gaat.

Hoe retrofit precies werkt

Stap 1: lichtopname
Onze ervaren accountmanagers maken een lichtopname in uw gebouw. Zo kunnen we precies zien welke LED oplossing van Saled de beste vervanger is voor uw huidige verlichting. Vaak zit hier ook een retrofit optie bij. 

Stap 2: ombouwen van de armaturen
Bij retrofit lampen worden de huidige armaturen zo omgebouwd dat de nieuwe LED lampen erin geplaatst kunnen worden. Zo gaan we samen met u kapitaalvernietiging tegen. Dit komt omdat er geen nieuwe armatuur nodig is, alleen een nieuwe LED lamp. Duurzaam hè?

Stap 3: nieuwe certificering
De LED lamp wordt gecertificeerd met een nieuwe CE. Vervolgens wordt er direct bespaard op energiekosten. 

retrofit

De werkwijze van de Saled monteurs bij het ombouwen van armaturen
(Project Haarlemmermeer Lyceum)

retrofit
retrofit

LED verlichting bij Tweemaster Koers

De voordelen van retrofit

Met LED retrofit bespaart u flink op aanschaf- en installatiekosten, doordat de armatuur niet vervangen hoeft te worden. Ook is een LED retrofit lamp energiezuinig en zorgt voor minstens 50% energiebesparing. 

Een retrofit lamp is een 1-op-1 vervanger met dezelfde lichtbeleving als een conventionele lamp. 

Mogelijkheden voor utiliteit en openbare ruimte

In de utiliteit en openbare ruimte worden veel retrofit lampen gebruikt. Zo is de PS-L, de LED vervanger van de PL-L, een veel voorkomende lamp in de openbare ruimte. Voor utiliteit, denk aan kantoren en scholen, wordt er vaak voor LED tubes gekozen. Ons volledige LED retrofit assortiment vindt u hier. Benieuwd naar de beste opties voor uw gebouw, bedrijf of gemeente? Neem vrijblijvend contact op met ons.

Actueel retrofit nieuws

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]