Actueel

Twee panden van Bravilor Bonamat voorzien van energiebesparende verlichting

energiebesparende verlichting

Alle verlichting in de panden van Bravilor Bonamat op de Pascalstraat en Celsiusstraat in Heerhugowaard zijn vervangen door energiebesparende LED verlichting. Een enorme verbetering voor de productiehallen van de koffiemachine fabrikant.

In augustus 2022 werd voor het eerst LED verlichting van Saled bij Bravilor Bonamat geplaatst. Dit waren LED armaturen die in de bestaande lichtlijnen werden gemonteerd. Voorheen waren niet alle conventionele armaturen hetzelfde, maar toen werd er een betere lichtverdeling gecreëerd door LED armaturen op te hangen die allemaal dezelfde lumen output hebben.

energiebesparende verlichting

Energiebesparende verlichting in verschillende ruimtes

Sinds eind maart, begin april dit jaar is er geen ruimte meer waar de verlichting niet vervangen is door LED. Van kantoorruimtes tot productiehallen; overal hangt energiebesparende verlichting van Saled. In twee jaar tijd zijn twee panden omgebouwd.

Pascalstraat 20

Aan de Pascalstraat werd het kantoor van het hoofdgebouw voorzien van 140 LED panelen, waarvan een aantal een afwijkende maat hadden. Dit resulteerde in een speciaal verzoek voor deze LED lamp. In twee assemblage hallen werden LED armaturen in de bestaande lichtlijnen geplaatst. En voor de metal workshop werd een heel nieuw lichtplan opgesteld; acht nieuwe lichtlijnen (380 meter) en in totaal 125 LED armaturen. In de metal workshop worden de onderdelen van de koffiemachines gemaakt door machines en robots.

energiebesparende verlichting

Celsiusstraat 25

Aan de Celsiusstraat werd het kantoorpand ook voorzien van LED panelen en LED Downlighters. Bij deze locatie waren er zeven verschillende hallen waar onze monteurs in totaal 265 armaturen één-op-één hebben vervangen in de bestaande lichtlijnen. De oude, coventionele TL armaturen zijn verwijderd en vervangen door LED armaturen die in vier wattages verstelbaar zijn, van 32 tot 60 watt. De nieuwe armaturen beschikken ook over een noodunit en sommige worden gestuurd door een Dali Driver. Het fijne aan deze oplossing is dat de bestaande lichtlijnen bewaard kunnen blijven, dit zorgt voor een forse kostenbesparing.

Klant aan het woord 

Esther Vooren, Manager Maintenance & Facilities bij Bravilor Bonamat in Heerhugowaard, is erg tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. Ook de samenwerking en de communicatie met de monteurs verliep goed. Het bedrijf is blij met het resultaat van de nieuwe verlichting.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]