Actueel

Opnieuw retrofit lampen voor gemeente Altena

retrofit

Dit is niet de eerste keer dat Saled retrofit lampen mocht leveren aan gemeente Altena: de conventionele lampen die ook nog in aanmerking kwamen voor LED retrofit, werden opnieuw bij Saled besteld. Wederom wordt er meer dan 50% energie bespaard. Maar retrofit heeft nog veel meer voordelen…

De tevredenheid van de gemeente zorgde voor een nieuwe bestelling. In 2021 mocht Saled tijdens een grote vervangingsronde meer dan 3.000 lampen leveren. Duurzaamheid is een belangrijk item voor gemeente Altena, daarom besloot de gemeente meteen een groot deel van de straatverlichting te vervangen door LED.

Aannemer Konings-groep installeerde dit jaar de lampen die nog in aanmerking kwamen voor retrofit, dit waren in totaal 1.233 PS-L lampen; de LED vervanger van de conventionele PL-L.

Voordelen van retrofit

Naast een financiële besparing van 50% op de energierekening, is retrofit ook erg duurzaam. Doordat het armatuur wordt hergebruikt, gaat u kapitaalvernietiging tegen. Ook bespaart u op de aanschafkosten van een compleet nieuw armatuur en de installatie daarvan. Met retrofit bouwt u als gemeente mee aan een circulaire economie. Dit betekent dat we onderdelen en grondstoffen hergebruiken. 

Tijdens het toepassen van deze methode wordt het (E)VSA (voorschakelapparaat) uitgeschakeld, dit zorgt voor een flinke besparing op onderhoud. Door de huidige energieprijzen is de investering van de gemeente in LED al snel terugverdiend. De stap naar retrofit was daarom nog nooit zo makkelijk!

Uitfasering conventionele PL-L

De productie van de conventionele PL-lamp stopte op 24 februari 2023. De Saled LED oplossing PS-L is altijd verkrijgbaar! De LED PS-L heeft dezelfde lichtbeleving of zelfs beter dan de conventionele PL-L.

Neem contact op met ons team via ov*@sa***.nl voor een analyse van uw areaal en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag bij het (betaalbaar) overstappen naar LED.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]