Actueel

Gemeente Goirle zet duurzame stappen met de INDO plaatoplossingen van Saled

INDO plaatoplossingen

Een duurzame leefomgeving creëren, dat is een belangrijk doelstelling van de gemeente Goirle. De gemeente heeft als doelstelling om in 2050 een CO₂-arme gemeente te zijn met 80% minder CO₂-uitstoot dan in 2014. De belangrijkste winst zit hem daar in de eerste plaats in het terugdringen van het verbruik van energie. De overstap naar de INDO plaatoplossingen van Saled is hierin al een stap in de goede richting.

De gemeente kwam bij Saled met de vraag om een duurzame oplossing te ontwikkelen voor hun Metronomis armaturen. De huidige armaturen waren eigenlijk nog niet aan vervanging toe. Saled beschikt over INDO plaatoplossingen die passen in de bestaande Metronomis armaturen. Op deze manier kan de gemeente hun huidige armaturen behouden, wat veel kosten bespaart. Na een succesvolle testperiode mocht Saled 140 plaatoplossingen leveren aan de gemeente.

INDO plaatoplossingen met Direct Drive 

De INDO plaatoplossingen beschikken over de Direct Drive® technologie. Dit is een LED verlichtingstechnologie die ontworpen is om de betrouwbaarheid en levensduur van een plaatoplossing aanzienlijk te verbeteren. Waardoor deze verbetering mogelijk is? Het meest slijtgevoelige element is verwijderd: de driver. Een LED driver is een groot component dat erg warm kan worden, ongeveer 30° tot 40° warmer dan de omgevingstemperatuur. Dit component is vaak al na enige jaren toe aan vervanging, terwijl de lichtbron zelf nog veel langer mee kan. Door de LED driver te verwijderen wordt de betrouwbaarheid en de levensduur fors verhoogd. 

Extra voordelen van de INDO plaatoplossingen

De gemeente Goirle profiteert, naast de bestaande voordelen, van nog meer rendement van LED verlichting. Allereerst: het dimregime. Deze methode zorgt ervoor dat de verlichting tussen 00:00 – 06:00 uur dimt naar 70% capaciteit. Op deze manier bespaart de gemeente nog eens 15% extra op het energieverbruik. Hiernaast zit er op alle INDO plaatoplossingen van Saled 10 jaar garantie. Dit kan gegarandeerd worden doordat de Direct Drive Technologie al ruim 10 jaar bestaat en de ervaringen uiterst positief zijn.

Ook besparen met INDO plaatoplossingen?

Is uw gemeente ook klaar om duurzame stappen te zetten? De gemeente Zuidplas, Alphen aan den Rijn en vele andere gemeenten gingen u al voor. Wij helpen u graag bij de overstap naar LED straatverlichting.

Download ons whitepaper en ontdek alle voordelen van onze LED plaatoplossingen

Inclusief stappenplan: in 3 stappen een lichtplan op maat.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]