Actueel

Uitfasering conventionele PL-lamp, wat nu?

pl-lamp

Wat er al lang aan zat te komen gaat nu echt gebeuren: de productie van de conventionele PL-lamp stopt vanaf 24 februari 2023. Op 1 september 2021 werden twee EU-verordeningen aangescherpt: de SLR wetgeving en RoHS-richtlijn waaruit deze maatregel voortvloeit. Moet u dan direct nieuwe armaturen aanschaffen? Nee, gelukkig niet! Saled heeft hiervoor een betaalbaar LED alternatief.

PL lampen zie je vooral terug op plekken waar het licht langdurig moet branden, zoals langs de weg in woonwijken, winkelcentra en op fiets- en voetpaden. Daarnaast zie je de lampen ook vaak in winkels en kantoren. Maar wat betekent de uitfasering van deze lampen voor u? In het kort: dat deze producten na het verstrijken van de geldigheidsdatum niet meer in Europa op de markt worden gebracht. 

Welk alternatief is er beschikbaar? Retrofit!

Wij beschikken over duurzame LED alternatieven voor de PL-lamp: PS-L, PS-C, PS-T en PS-S. Deze LED lampen kunnen wij één op één in uw bestaande armaturen plaatsen, dit noemen we ook wel retrofit. Al meer dan 180 gemeenten (meer dan de helft van Nederland) profiteren van deze efficiënte oplossing waarmee ca. 60% energie bespaard kan worden. De nieuwe LED lamp is een één-op-één vervanger die past in dezelfde lampvoet en dezelfde look en feel heeft als conventionele verlichting. Deze lamp is snel en eenvoudig te plaatsen door enkel het (E)VSA uit te schakelen. Een bijkomend voordeel is dat deze ook geen onderhoud meer behoeft gedurende de resterende levensduur. Benieuwd naar de prijs van deze lampen? Vraag hier onze prijslijst aan.

Welke wetgeving zit hierachter?

Via zogenaamde verordeningen dwingt de Europese Unie zich voor elk land binnen de Europese Unie dezelfde eisen af. In het kader van duurzaamheid zijn de volgende verordeningen aangescherpt. De ‘Single Lighting Regulation’ (SLR) is ervoor bedoeld om de energie-efficiëntie van verlichting aan te scherpen en zo een duurzamer klimaat te creëren. De RoHS-richtlijn (van het Engelse Restriction of Hazardous Substances – beperking van gevaarlijke stoffen), is een EU-richtlijn met als doel het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur te beperken.

Neem nu alvast contact op voor een inventarisatie en voorkom leveringsproblemen

Wees er op tijd bij en neem contact op met ons team via ovl@saled.nl voor een analyse van uw areaal en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag bij het (betaalbaar) overstappen naar LED.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]