Actueel

Nieuw project met bijna 4 miljoen kWh besparing: LED lijnverlichting voor voestalpine Automotive Components Bunschoten

led lijnverlichting

In april zijn wij trots met een nieuw project gestart. De verlichting in de hallen van voestalpine Automotive Components Bunschoten B.V. wordt in 2023 en 2024 omgebouwd tot LED lijnverlichting. Kijk naar de foto’s en lees mee over de getekende opdracht.

De directie van voestalpine Bunschoten en de directie van Saled kwamen bij elkaar in de hal die als eerste werd voorzien van LED verlichting. De medewerkers van Voestalpine waren uitgenodigd om dit officiële moment bij te wonen en ook de monteurs van Saled op deze klus waren aanwezig. De verlichting in de hal werd uitgezet en er werd een toespraak gehouden over de verduurzamingsplannen van Voestalpine, genaamd ‘CO2NTDOWN to ZERO’. Door de verlichting in alle hallen te laten ombouwen tot LED gaat het bedrijf richting de missie van 0% CO2-uitstoot die zij in 2035 willen behalen. Vervolgens werd de verlichting weer aangezet, om het resultaat met iedereen te delen. Er was een heerlijk stukje Spakenburgs hart om het feestelijke moment mee af te sluiten. 

Michael Stadler (CSO voestalpine Bunschoten), Stef de Graaf (Sales Director Saled) en James Hoo (CFO voestalpine Bunschoten) tekenen het contract.

Bijna 4 miljoen kWh besparing door LED lijnverlichting

De voestalpine locatie in Bunschoten is druk bezig met verduurzamen. Zo minimaliseren zij de CO2-voetafdruk van hun producten en denken ze aan het besparen van energie. De LED lijnverlichting van Saled wordt in drie fases over het jaar 2023 en 2024 geplaatst. In totaal zal dit, ten opzichte van conventionele verlichting, zorgen voor ruim €876.000,00 besparing op de energierekening, bijna 4 miljoen kWh en 2 miljoen CO2-besparing per jaar. Dat is nog niet alles: de LED verlichting is in 2,6 jaar alweer terugverdiend. Geweldige cijfers die bijdragen aan een belangrijk verduurzamingsdoel!

led lijnverlichting

Smart lijnverlichting

De LED lijnverlichting armaturen van Saled hebben een DALI Driver, hierdoor is het mogelijk om de verlichting ‘smart’ te maken. DALI staat voor Digital Adressable Lighting Interface, een innovatief systeem waarbij er volledige controle over het verlichtingssysteem is. Zo is het mogelijk om armaturen te groeperen en voor elke ruimte andere mogelijkheden in te stellen. DALI zorgt voor flinke besparingen op energie- en onderhoudskosten. Voor voestalpine Bunschoten stellen wij via een Helvar besturingssysteem de werktijden van het bedrijf in. Ook op hoeveel procent de verlichting moet staan en wanneer er terug gedimd moet worden, kan ingesteld worden. 

Dankzij de smart verlichting zal de investering naar verwachting nog sneller dan de 2,6 jaar terugverdiend worden.

led lijnverlichting

LED verlichting voor gebouw & industrie

Saled is leverancier en uw partner in hoogwaardige LED verlichting. Bent u ook geïnteresseerd in LED verlichting voor gebouw & industrie van Saled? Neem dan gerust contact op.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]