Actueel

LED verlichting voor VvE’s: een duurzame keuze

PL-S lamp

Steeds meer VvE’s kiezen voor LED verlichting ter vervanging van conventionele verlichting. In dit artikel leest u hoe de investering in LED verlichting van Saled eenvoudig wordt terugverdiend en leggen wij uit hoe een overstap eruit ziet. Tot slot leest u meer over de samenwerking met VP&A en VvE Energie en hoe dit de overstap nóg eenvoudiger maakt.

Overstappen op LED verlichting heeft vele voordelen voor VvE’s

Veel appartementencomplexen hebben oude verlichting die toe is aan vervanging. Het is algemeen bekend dat verlichting een belangrijke rol speelt in het veiligheidsgevoel van de bewoners. Hierdoor is het van belang dat de verlichting van de gebouwen goed werkt. LED verlichting heeft, in tegenstelling tot conventionele verlichting, een stuk minder uitval. Daarnaast is LED kosten- en energiebesparend doordat dit type verlichting meer branduren heeft dan conventionele verlichting. Hierdoor hoeft de verlichting minder vaak vervangen te worden. Bovendien is het milieuvriendelijk en leidt het tot besparing van het energieverbruik. Tot slot wordt ook de uitstoot van CO2 en zwavel gereduceerd. Al met al is overstappen op LED verlichting een keuze waarmee uw VvE bespaart op zowel economisch als ecologisch vlak.

Hoe ziet de overstap naar LED eruit voor VvE’s?

Het overstappen van conventionele verlichting naar LED verlichting is niet moeilijk en heeft dus veel voordelen. Er is een groot scala aan LED armaturen beschikbaar. Voor elk type conventionele verlichting heeft Saled de ideale LED vervanger. Zodra u contact heeft gelegd met Saled komt een deskundige adviseur langs. Hij of zij zal de huidige situatie beoordelen en een lichtplan samenstellen, uiteraard volledig gebaseerd op uw wensen. Er wordt gekeken of er gebruik kan worden gemaakt van Retrofit oplossingen. Hierbij worden bestaande armaturen, die nog in uitstekende staat verkeren, eenvoudig en zeer snel aangepast zodat ze geschikt zijn voor LED oplossingen. Het grote voordeel is dat u dankzij Retrofit kapitaalvernietiging tegengaat en extra bespaart, omdat alleen de verlichting wordt vervangen. Vervolgens ontvangt u een offerte en na goedkeuring zal er een ervaren installatieteam de nieuwe verlichting komen plaatsen. Naderhand geniet u van verlichting met de belangrijkste kwaliteitskeurmerken en minimaal drie jaar garantie. 

Samenwerking VvE Energie en VP&A

Onlangs is Saled een partnership met VP&A en VvE Energie aangegaan om samen te werken aan een duurzamer Nederland. VP&A is al jarenlang een vastgoed dienstverlener en gespecialiseerd in het beheer van VvE’s. VvE Energie zorgt ervoor dat een VvE altijd verzekerd is van scherpe en eerlijke collectieve energietarieven, zonder dat de leden hier enig omkijken naar hebben. De samenwerkingen hebben als doel om aangesloten VvE’s te verduurzamen. Er wordt bespaard op de energiekosten en de uitstoot van CO2 en zwavel wordt gereduceerd. Hierdoor dragen de VvE’s bij aan een beter milieu. Daarnaast bespaart men op aanschaf- en onderhoudskosten. Tot slot is LED verlichting veiliger dan conventionele verlichting, waardoor de veiligheid van de bewoners wordt gewaarborgd. Dankzij het samenwerkingsverband ontvangen aangesloten VvE’s 20% korting op de aanschaf van LED verlichting. 

Wilt u meer informatie over wat Saled voor uw VvE kan betekenen? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers. 

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]