Actueel

CBS Eben Haëzerschool reduceert CO2-uitstoot jaarlijks met 7700 kg dankzij LED verlichting van Saled

Volledige overstap naar Led schoolvvan Saled voor de Eben Haëzerschool

Afgelopen jaar stond de overstap naar LED verlichting van Saled voor veel scholen op de agenda. Een van die scholen was de Eben Haëzerschool in Polsbroek van stichting PCPO.Via opdrachtgever Lakerveld Noordeloos kon de wens van de school om voortaan duurzaam en energiezuinig verlicht te zijn eenvoudig worden gerealiseerd.

De nieuwe verlichting heeft meerdere positieve bijkomstigheden: zo flikkert LED niet tot nauwelijks en bespaart de school dankzij deze overstap op meerdere vlakken. De nieuwe LED tubes en armaturen die geplaatst zijn zorgen vanwege hun duurzame aard namelijk voor een jaarlijkse energiebesparing van 13.600 kWh. Daarnaast zal de uitstoot van CO2 jaarlijks teruggebracht worden met maar liefst 7.700 kilogram. Hierdoor komt de terugverdientijd voor de basisschool op minder dan 2,5 jaar!
De nieuwe led verlichting bij de Eben Haëzerschool

In samenwerking met Lakerveld Noordeloos

Tijdens dit project ging ook een andere school van stichting PCPO, namelijk CNS Herédium, via opdrachtgever Lakerveld Noordeloos over op LED verlichting van Saled. Lakerveld Noordeloos is een ingenieurs- en architectuurbureau dat bedrijven en organisaties duurzame alternatieven aanbiedt. Door het energieverbruik in panden te beperken kunnen bedrijven de kosten drukken en het milieu sparen. Een van de duurzame alternatieven die hier aan bijdragen is zoals gezegd het toepassen van LED verlichting. Op scholen gebeurt dit de laatste tijd steeds vaker. Lakerveld Noordeloos heeft ruim honderd scholen in zijn beheer en kiest veelal voor LED verlichting van Saled als deze scholen toe zijn aan vervanging van de conventionele verlichting. Zo gebeurde dit onlangs onder meer bij drie scholen van stichting O2A5 uit Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

Tevredenheid

Bij de Eben Haëzerschool zijn ze zeer tevreden over de nieuwe verlichting: “Wij ervaren de LED verlichting als zeer prettig. De verlichting start snel op, geeft geen warmte en heeft een goed helder licht,” aldus directeur Stefan van Ee.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]