Actueel

Saled ondersteunt Ekoplaza Groningen bij duurzame ambities

Ekoplaza installeert nieuwe led verlichting van Saled

De vestiging van de biologische supermarkt Ekoplaza in Groningen is begin november 2019 volledige voorzien van energiezuinige LED verlichting door Saled. Naast duurzame LED panelen en LED nood- en vluchtwegverlichting is de supermarkt, in samenwerking met partner Ansorg, ook voorzien van speciale LED railspots. Met de nieuwe LED verlichting worden de producten in de supermarkt beter uitgelicht en worden er bovendien grote besparingen op energie- en vervangingskosten gerealiseerd.

Ekoplaza Groningen, één van de vestigingen van de grootste biologische supermarktketen in de Benelux, wilde graag overstappen naar energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige LED verlichting. Via het Vakcentrum, de belangenbehartiger voor retailondernemers, kwam Ekoplaza Groningen bij Saled terecht. Na een prettige eerste kennismaking werd er door Saled direct een opname van de conventionele verlichting gedaan, waarbij ook gelijk alle wensen van de supermarkt in kaart werden gebracht.

Gedetailleerd lichtplan

Op diverse plekken in de supermarkt bevonden zich halogeen railspots, verouderde downlighters en conventionele TL 36 watt armaturen die erg weinig licht gaven. Het gevolg van deze verouderde verlichting was dat er verschillende donkere plekken in de supermarkt waren. Hierdoor werden veel schappen en vitrines in de supermarkt minder goed uitgelicht. Om de supermarkt helder, rustig en goed te verlichten en producten beter tot hun recht te laten komen werd er in samenwerking met partner Ansorg een gedetailleerd lichtplan opgesteld. Het plan werd door Ekoplaza Groningen positief ontvangen en na een laatste demonstratie van alle mogelijke LED oplossingen werd de spreekwoordelijke knoop definitief doorgehakt.

Plattegrond van Ekoplaza en de geïnstalleerde lichtbronnen

Nieuwe LED verlichting

In de supermarkt zijn verschillende, speciale LED railspots geplaatst die de diverse versproducten goed uitlichten. Deze LED spots zijn uitgerust met geavanceerde LED technologie. De aangepaste kleurstelling zorgt voor aanzienlijk minder verkleuring van versproducten en de speciale LED technologie beperkt het bederf van versproducten in de supermarkt met maar liefst 47%! Hierdoor blijven de producten in de schappen en vitrines langer goed en hoeft er heeft de supermarkt minder derving. Naast deze speciale LED railspots in de winkel zelf is er tevens LED nood- en vluchtwegverlichting geïnstalleerd in zowel de kantoren als in het magazijn. In totaal zijn er ruim 150 gloednieuwe LED oplossingen geïnstalleerd.

Dankzij de nieuwe LED verlichting gaat Ekoplaza Groningen ruim 50% besparen op energie- en vervangingskosten. Door de grote besparing wordt de investering al binnen vijf jaar volledig terugverdiend. Een prachtig resultaat!

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]