Actueel

Wuppermann Staal kiest wederom voor Saled LED verlichting

Wuppermann Staal stapt over op led verlichting van Saled

Wuppermann Staal Nederland uit Moerdijk, een innovatieve ontwikkelaar en eersteklas staalverwerker, heeft stappen gezet in het verlagen van haar ecologische voetafdruk en het verduurzamen van haar organisatie. Na het succesvol vervangen van de lampen in drie fabriekshallen is ook bij de vierde en laatste fabriekshal gekozen voor verlichting van Saled. De laatste hand werd begin augustus 2019 aan de verlichting gelegd, zodat alle fabriekshallen van Wuppermann nu voorzien zijn van de nieuwe LED verlichting.

In alle fabriekshallen zijn de oude lampen vervangen door LED schotels van Saled. De energiezuinige LED schotel High Output, met energielabel A++, bespaart minimaal 65% energie ten opzichte van conventionele verlichting. Het vervangen van de lampen in de fabriekshallen levert Wuppermann een energiebesparing op van 74.110 kWh en een CO2-reductie van 41.950 kilogram.

De jaarlijkse besparing van Wuppermann Staal

Duurzame investering

De keuze om de lampen te laten vervangen is een duurzame en milieubewuste keuze geweest van Wuppermann. De energiezuinige LED verlichting verlaagt hun ecologische voetafdruk. Bovendien zorgt LED verlichting door de lange levensduur voor minder onderhoud. Met LED verlichting wordt er namelijk bespaard op vervangingskosten en de frequentie van vervanging. Ook biedt de verlichting secundaire voordelen zoals een verhoogde concentratie (en daarmee productiviteit) van werknemers en een veiligere werkomgeving.

Energiebesparing

Vanuit de overheid wordt een steeds striktere regelgeving ingevoerd voor industriële omgevingen. LED verlichting kan hierin een belangrijke rol spelen. Ieder gebouw met een energieverbruik van minimaal 50.000 kWh wordt verplicht alle mogelijke energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd van maximaal vijf jaar hebben. In het geval van LED verlichting is deze terugverdientijd vaak korter, zeker in industriële omgevingen als fabriekshallen waar het werk doorgaans 24 uur per dag doorgaat. Het besluit van Wuppermann om haar fabriekshallen uit te rusten met LED verlichting is daarom een duurzame keuze geweest.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]