Project

Gemeente Oldambt

Led verlichting van Saled voor gemeente Oldambt

In verschillende periodes vanaf 2017 zijn bij elkaar een bijna 5.000 PS-L lampen geïnstalleerd volgens de Retrofit methode. De lampen zijn geleverd door Saled en geïnstalleerd door partner Ziut. De nieuwe PS-L lampen zorgen voor hoge besparingen op onderhoud en energieverbruik. Voor Saled was dit een extra speciale opdracht, aangezien de gemeente Oldambt de 130e Nederlandse gemeente was die ‘Retrofit-klant’ werd.

Tevreden klant
De gemeente is te spreken over de installatie van de nieuwe verlichting en zeer tevreden met de waargenomen besparingen. Bernhard Meulman, hoofd beheer openbare verlichting bij Gemeente Oldambt, vertelt: “Het jaarlijks onderhoudsbedrag is substantieel lager door minder storingen en vervangingen. Dit komt omdat de nieuwe ledverlichting zo goed als onderhoudsvrij is en veel langer meegaat dan de traditionele verlichting.”

Aanzienlijke besparingen
De nieuwe LED lampen zorgen voor besparingen op diverse vlakken. De energiebesparing van deze nieuwe duurzame verlichting is 339.454 kWh. De CO2-uitstoot is daarnaast gereduceerd met 192.131 kg. En dan zijn er natuurlijk nog de besparingen op onderhoud en het verhelpen van storingen, zoals Meulman ook al aangaf. Hij zou de installatie van LED Retrofit verlichting dan ook zeker aanraden aan andere gemeenten.

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]