Project

Prinses Beatrixschool duurzaam verlicht

Prinses Beatrixschool in Urk plaats led verlichting van Saled

Recent geleden heeft Saled aan andere scholen van het Rehobooth bestuur LED verlichting mogen leveren. Het gaat hier om basisschool De Regenboog in Urk. Door de prettige samenwerking en de zichtbare besparingen, heeft het bestuur besloten dat Saled ook basisschool Prinses Beatrix mocht voorzien van nieuwe duurzame LED verlichting. In totaal zijn ruim 450 nieuwe LED oplossingen geplaatst, waarbij voor een groot deel ‘slim schakelen’ is toegepast.

Wat is slim schakelen?

Slim schakelen is door onze partner Chess Wise in de markt gebracht. Deze mooie nieuwe mogelijkheid biedt kansen om de verlichting aan te passen naar de wensen en behoeften van de gebruiker. Dit kan gedaan worden per ruimte en gebruiker. In dit geval zijn bijvoorbeeld voor de klaslokalen en de directiekamers aparte toepassingen in gebruik genomen, zodat ze passen bij ieders wensen.

Wat zijn de besparingen?

De keuze voor de installatie van de LED verlichting is gemaakt na positieve ervaring van de installatie van LED verlichting door Saled op basisschool De Regenboog, ook te Urk. Ook de besparingen en reducties op uitstoot speelden hierin een belangrijke rol. De nieuwe LED verlichting op de Prinses Beatrixschool zorgt voor een energiebesparing van 30.546 kWh per jaar, dat is 60% ten opzichte van de oude situatie! De CO2-reductie is 17.289 kg. per jaar en voor de zwaveluitstoot reductie is dit 12.982 gram per jaar. De school is hiermee milieubewust bezig en de kostenbesparingen op de jaarlijkse energierekening zorgt ervoor dat de investering al met iets meer dan vijf is terugverdiend.

Bekijk dit project

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]