Actueel

Uitfasering conventionele TL-lamp, wat nu?

tl-lamp

Wat er al lang aan zat te komen gaat nu echt gebeuren: de productie van de conventionele TL-lamp stopt vanaf augustus 2023. Het gaat om alle T5 en T8 fluorescentielampen, zoals bv TL-D etc. Moet u dan direct nieuwe armaturen aanschaffen? Nee, gelukkig niet! Saled heeft hiervoor een betaalbaar LED alternatief.

Sinds het ontstaan van TL verlichting zijn er in ons land alleen al circa 78 miljoen TL buizen geplaatst. Vooral in bedrijfspanden komt deze verlichting veel voor. Maar wat betekent de uitfasering van deze lampen voor u? Dat deze producten na het verstrijken van de geldigheidsdatum niet meer in Europa op de markt worden gebracht. 

Welk alternatief is er beschikbaar? Retrofit!

Wij beschikken over duurzame LED alternatieven voor de TL-lamp: onze LED tubes. Deze LED lampen kunnen wij één op één in uw bestaande armaturen plaatsen, dit noemen we ook wel retrofit. De nieuwe LED lamp is een één-op-één vervanger die past in dezelfde lampvoet en heeft dezelfde look en feel als conventionele verlichting. Deze lamp is snel en eenvoudig te plaatsen door enkel het (E)VSA uit te schakelen. Een bijkomend voordeel is dat deze ook geen onderhoud meer behoeft gedurende de resterende levensduur. Benieuwd naar de prijs van deze lampen? Vraag hier onze prijslijst aan.

CE-markering

Met retrofit (vervangen bestaande lichtbron voor een LED lichtbron) voldoet u ook gelijk aan de circulaire economie. Het bestaande armatuur wordt namelijk hergebruikt en omgebouwd naar LED verlichting. Na de ombouw naar LED krijgt het armatuur een nieuwe CE-markering. Hiermee voldoet het armatuur weer volledig aan de CE-richtlijnen. Door hergebruik van het armatuur bent u bewust bezig met een duurzame omgang met bestaande grondstoffen en voldoet u ook gelijk aan de circulaire economie.

Welke wetgeving zit hierachter?

Via zogenaamde verordeningen dwingt de Europese Unie zich voor elk land binnen de Europese Unie dezelfde eisen af. In het kader van duurzaamheid zijn de volgende verordeningen aangescherpt. De ‘Single Lighting Regulation’ (SLR) is ervoor bedoeld om de energie-efficiëntie van verlichting aan te scherpen en zo een duurzamer klimaat te creëren. De RoHS-richtlijn (van het Engelse Restriction of Hazardous Substances – beperking van gevaarlijke stoffen), is een EU-richtlijn met als doel het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur te beperken.

Neem nu alvast contact op voor een inventarisatie en voorkom leveringsproblemen

Wees er op tijd bij en neem contact op met ons team via sa***@sa***.nl voor een analyse van uw gebouw en een vrijblijvende offerte. Wij helpen u graag bij het (betaalbaar) overstappen naar LED.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]