Actueel

Wat wordt er bedoeld met de terugverdientijd van verlichting?

terugverdientijd

Er wordt veelal gesproken over de terugverdientijd en het belang hiervan bij de aanschaf van nieuwe verlichting. Maar bedoelen ze precies mee en op welke aspecten moet u letten? En welk type verlichting is de beste keuze wat betreft de terugverdientijd? U vindt de antwoorden op al deze vragen in dit artikel.

Wat is terugverdientijd?

Terugverdientijd is simpel gezegd: hoe lang het duurt voordat u de investering in een bepaald product heeft terugverdiend. Het gaat dus om de tijd tussen het moment van de uitgaven tot het moment waarop deze volledig zijn terugverdiend. De uitgaven bestaan uit de kosten van aanschaf en plaatsing. Vervolgens wordt dit vergeleken met de besparing die het product oplevert. Een andere term die we vaak gebruiken als we het hebben over de terugverdientijd is Return On Investment, kortgezegd ROI. 

De terugverdientijd van LED verlichting

Er is een aanzienlijk verschil in de terugverdientijd van de verschillende soorten verlichting. Conventionele verlichting (zoals gloeilampen en halogeenlampen) heeft een langere terugverdientijd dan duurzame LED verlichting. Dit heeft onder andere te maken met het aantal branduren van LED verlichting, dat aanzienlijk hoger ligt dan bij conventionele verlichting. Gloeilampen kennen een gemiddelde levensduur van circa 1.000 branduren, halogeenlampen hebben een gemiddeld aantal branduren van 3.500, en voor spaarlampen zijn dat er ongeveer 7.500. LED verlichting heeft daarentegen gemiddeld minstens 30.000 branduren. Hierdoor bespaart u op energie- en vervangingskosten en is een investering in LED bijzonder snel terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd van LED verlichting is namelijk slechts drie jaar!

terugverdientijd

Bepalende factoren in het berekenen van de ROI van LED

Hoe wij de terugverdientijd berekenen? Door de investering te delen door de jaarlijkse kostenbesparing. Deze formule is gebaseerd op een aantal factoren: Het aantal watt van de lamp, het aantal uur dat de verlichting in gebruik is en de gemiddelde kosten voor één kWh. Doordat LED verlichting minder watt verbruikt, en dus een stuk zuiniger is dan conventionele verlichting, zijn de kosten automatisch een stuk lager. Daarnaast heeft LED, zoals eerder benoemd, meer branduren. Ook dit zorgt voor een kortere terugverdientijd.

Kies voor een kortere terugverdientijd, kies voor Saled!

Door te kiezen voor duurzame LED verlichting van Saled, kiest u voor hoogwaardige verlichting én bespaart u flink op de energiekosten. De aanschaf van conventionele verlichting is wellicht goedkoper dan de aankoop van LED verlichting, maar dit betaalt zich ruimschoots terug in een zeer korte periode. Daarnaast zijn onze Retrofit oplossingen ideaal op het moment dat uw huidige armaturen nog niet aan vervanging toe zijn, maar u wel wilt kiezen voor LED verlichting.

Wilt u meer weten over wat Saled voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met één van onze accountmanagers.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]