Actueel

Gemeente Zoetermeer blijft verduurzamen met LED straatverlichting van Saled

LED straatverlichting

Saled heeft onlangs weer een deel van de openbare verlichting in de Gemeente Zoetermeer vervangen door LED straatverlichting. De Zuid-Hollandse gemeente is al enige tijd bezig met het verduurzamen van de openbare ruimte. Elk jaar vervangt de gemeente een ander gedeelte van de openbare verlichting door energiezuinige LED lampen. Duurzaamheid en circulariteit zijn namelijk belangrijke items. Daarnaast realiseert de gemeente een enorme besparing op de energierekening.

Gemeente Zoetermeer koos voor retrofit verlichting van Saled. Met retrofit wordt alleen de verlichting vervangen door LED en blijft het huidige armatuur behouden. Circulariteit is een belangrijk aspect voor de gemeente, en op deze manier benutten ze de levensduur van de armaturen optimaal. Saled realiseerde deze LED straatverlichting in samenwerking met installateur Pilkes.

Verschillende typen LED straatverlichting

De conventionele verlichting verruilde de gemeente voor PS-L, PS-C en PS-T LED verlichting. De armaturen verkeerden nog in uitstekende staat, dus alleen nieuwe verlichting was nodig. Vaak gaat het ombouwen van het armatuur vele malen sneller dan het plaatsen van een compleet nieuw armatuur. Saled beschikt over verschillende soorten retrofit lampen. Zo is deze verlichting verkrijgbaar in verschillende wattages, kleurtemperaturen, lumen en afmetingen. Hierdoor is er altijd een juiste fit voor het huidige armatuur.

LED straatverlichting

Extra besparing door het uitschakelen van de (E)VSA

Door de nieuwe LED straatverlichting gaat de gemeente 52% besparen op de energierekening. De (E)VSA, het (elektronische) voorschakelapparaat is ook niet meer nodig. Dit component zorgt ervoor dat verlichting opstart. Bij LED is dit overbodig. De gemeente zal hierdoor in de toekomst veel minder onderhoud hebben aan de verlichting, dus veel besparen. De terugverdientijd voor Gemeente Zoetermeer is minder dan 4 jaar.

Ook geïnteresseerd in onze oplossingen?

Neem contact op voor de mogelijkheden!

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]