Actueel

Het energielabel van LED verlichting

energielabel verlichting

Wanneer u tegenwoordig een lamp koopt, staat hier altijd het energielabel op aangegeven. Maar wat betekent het energielabel en welke labels bestaan er? En wat is de beste keuze op het gebied van verlichting en wat zijn hiervan de voordelen? In dit artikel geeft Saled u het antwoord op al deze vragen!

Wat betekent het energielabel?

Een energielabel geeft aan hoe zuinig een apparaat is op het gebied van energieverbruik. Het label is tegenwoordig verplicht voor diverse elektrische apparaten en verlichting. Daarom is het van belang om hierop te letten bij de aanschaf. Een product met een goed energielabel draagt bij aan energiebesparing. Het energielabel is in 2008 ingevoerd om de consument te stimuleren duurzamere keuzes te maken. Dankzij het energielabel krijgt u als consument meer inzicht in hoe zuinig, milieuvriendelijk en energiebesparend het aangeschafte product is. Daarnaast wordt er over het algemeen informatie gegeven over de prestaties van en de gebruikte materialen voor het product. Dit geldt dus ook voor het energielabel van verlichting: u krijgt direct inzicht in hoe energiezuinig uw verlichting is. 

Alle energielabels op een rijtje

Er zijn in totaal zeven klassen energie labels voor verlichting: A, B, C, D, E, F en G. Hierbij staat A voor de meest zuinige categorie en G voor de minst zuinige klasse. Hoe lager uw product is ingedeeld qua klasse, hoe minder energiezuinig dit product is. Energielabel E, F en G vallen over het algemeen in de rood-oranje categorie: het apparaat verbruikt veel energie. Energielabel D geeft aan dat het apparaat een gemiddeld energieverbruik heeft. Tot slot geven energielabel A, B en C aan dat het energieverbruik zeer laag is, deze labels vallen in de groene categorie. 

energielabel verlichting

Welk type energielabel is de beste keus voor verlichting?

Het is tegenwoordig verplicht om verlichting te voorzien van een energielabel. Energiezuinige verlichting met een hoog energielabel draagt bij aan een beter milieu en het verlagen van uw energierekening. LED verlichting is de meest energiezuinige keuze en valt vrijwel altijd in de klasse A.

Saled heeft voor elk type conventionele verlichting een waardige LED vervanger met minstens energielabel A. Hierdoor kiest u met Saled voor energiezuinige en duurzame verlichting. Bovendien staat er op het energielabel het vermogen, de lichtopbrengst en de levensduur van de verlichting vermeldt. LED verlichting van Saled verbruikt, in vergelijking met conventionele verlichting, minder watt, heeft meer vermogen én meer branduren. Dit alles zorgt ervoor dat u aanzienlijk gaat besparen op de energierekening.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf en kiezen voor de meest energiezuinige verlichting? Saled helpt u graag bij het maken van de juiste keuze! Neem contact met ons op voor een passend advies.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]