Actueel

LED kantoorverlichting: alleen maar voordelen

LED kantoorverlichting

Meer productiviteit onder werknemers en meer voldoen aan de arbo eisen? Stap over op LED kantoorverlichting van Saled! In de arbowet staat namelijk beschreven dat werknemers in goed licht moeten werken om zo efficiënt mogelijk te kunnen presteren. Daarnaast is LED verlichting op kantoor een eenvoudige manier om te besparen. In dit artikel leggen we u uit welk type verlichting wij aanraden voor een kantoorpand, wat de voordelen zijn van LED en hoe de overstap eruit ziet. 

Veelgekozen verlichting voor op kantoor 

In kantoorpanden zien we veel conventionele TL buizen terug. Saled heeft hier een passende LED vervanger voor. Dit zijn de LED Tubes: een retrofit oplossing waarbij we alleen de lamp vervangen en het armatuur behouden blijft. Een bijkomend voordeel is dat we hiermee kapitaalvernietiging tegengaan, omdat we de materialen hergebruiken. Hierdoor bespaart u ook nog eens op de aanschafkosten. 

Een andere veel gekozen oplossing is het toepassen van LED Panelen. Dit is een mooie oplossing die vaak goed in het plafond verwerkt kan worden. De conventionele lamellen (zie foto) behoren hiermee tot de verleden tijd. De panelen zijn zeer dun en gemakkelijk te monteren en geven een frisse uitstraling aan de ruimte.

LED kantoorverlichting

Voordelen LED verlichting in kantoorpanden

Het vervangen van uw huidige verlichting in het kantoorpand door LED kantoorverlichting brengt veel voordelen met zich mee:

 • LED is beter voor uw medewerkers
  Wanneer u overstapt op LED heeft dat een positief effect op uw personeel. Conventionele verlichting heeft een flikkering die niet met het blote oog te zien is, maar wel degelijk effect heeft op het concentratievermogen van uw medewerkers. Door deze flikkering kan het personeel sneller vermoeid raken en het heeft een slechte invloed op het concentratievermogen. LED is stil, wat veel rust creëert.
 • Met LED bespaart u elk jaar op de energierekening 
  Afhankelijk van het aantal lampen die vervangen moeten worden, gaat u al meteen besparen op de energierekening. U kunt hier denken aan besparingen van rond de 65%. Dit komt omdat LED lampen veel minder energie gebruiken dan conventionele verlichting. De lichtopbrengst van een LED lamp is daarentegen gelijk aan de conventionele verlichting of zelfs nog beter. 
 • Met LED gaat u duurzaam te werk 
  Steeds meer bedrijven nemen duurzame stappen. Met LED verlichting draagt u bij aan een beter milieu. De uitstoot van CO2 en zwavel wordt namelijk flink gereduceerd. In een energieberekening krijgt u te zien hoeveel bomen u hiermee bespaart. Dat is toch een goede bijdrage?
 • LED zorgt voor een representatieve uitstraling
  Wanneer u geregeld klanten of leveranciers ontvangt, zorgt LED kantoorverlichting voor een representatieve uitstraling. LED zorgt namelijk voor ‘fris’ licht in een ruimte. Dit laat een goede eerste indruk achter bij uw klanten. De kleurtemperatuur die vaak gekozen wordt voor kantoren zit tussen de 4000 en 5000 graden kelvin. 

Werkwijze plaatsen LED kantoorlampen

Wanneer u ervoor gekozen heeft om de overstap te maken naar LED kantoorverlichting, zal een medewerker van Saled met u een geschikt moment kiezen om uw kantoorpand te laten ombouwen. Afhankelijk van de typen lampen kunnen de monteurs gemiddeld 200-300 lampen per dag vervangen. Wanneer de armaturen nog in een uitstekende staat verkeren hoeft alleen het armatuur omgebouwd te worden voor de nieuwe LED lamp. De monteurs van Saled zullen pas weer vertrekken wanneer u tevreden bent. 

LED kantoorverlichting

Profiteer van de energie-investeringsaftrek 

Een investering in LED verlichting doet u niet zomaar. De overheid weet dat ook, daarom stimuleert ze het bedrijfsleven met de energie-investeringsaftrek. Met deze regeling komt de overheid het bedrijfsleven tegemoet in het investeren in duurzame oplossingen. Ondernemers die investeerden in duurzame oplossingen, zoals LED verlichting, kunnen een percentage van het investeringsbedrag aftrekken van de vennootschapsbelasting. Dit kan u helpen om uw bedrijf te verduurzamen.  

Energiebesparingsplicht voor bedrijven 

Het activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas verbruiken. De energiebesparende maatregelen moeten een terugverdientijd van hebben van 5 jaar of minder. LED verlichting is daarmee een goed middel om energie te besparen en te voldoen aan deze eis. De LED lampen van Saled besparen minstens 50% aan energie, de uitstoot van CO2 wordt gereduceerd met ruim 50% en de terugverdientijd is eveneens binnen het gestelde termijn van 5 jaar.  

LED verlichting voor uw kantoorpand?

Heeft u nog andere vragen of bent u helemaal overtuigd van LED kantoorverlichting? Neem dan contact op met één van onze accountmanagers voor een passend advies.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]