Actueel

Ook gemeente Eindhoven kiest voor LED verlichting van Saled voor de openbare ruimte

LED verlichting voor de openbare ruimte

De gemeente Eindhoven koos begin dit jaar, na een succesvolle testperiode, voor LED verlichting voor de openbare ruimte van Saled. Het gaat om 1046 LED lampen in totaal. Al jaren maakt de gemeente bewuste keuzes als het gaat om het verduurzamen van de openbare ruimte. LED leverancier Saled mocht hier een steentje aan bijdragen door de verouderde PL-L en PL-T verlichting te vervangen voor LED PS-L en LED PS-T verlichting.

Duurzame retrofit verlichting

Veel armaturen in de gemeente verkeerden nog in goede staat, waardoor het niet nodig was deze te vervangen. Om deze reden koos de gemeente Eindhoven voor een duurzame retrofit oplossing. De conventionele PL-L en PL-T verlichting werd één-op-één vervangen door LED PS-L en LED PS-T verlichting, waardoor de bestaande armaturen behouden en verduurzaamd werden.

Testopstelling LED verlichting voor de openbare ruimte

Het was de eerste keer dat Saled LED verlichting mocht leveren aan de gemeente Eindhoven. Vooraf besprak Saled samen met de gemeente de mogelijkheden over het verduurzamen van het areaal. Om de gemeente vast het nieuwe lichtbeeld te laten beleven, leverde Saled verschillende testopstellingen. Na een succesvolle testperiode gaf de gemeente aan erg tevreden te zijn en mocht Saled in totaal 1045 LED lampen leveren.

LED verlichting voor de openbare ruimte

Geef het goede voorbeeld met LED verlichting

Naast dat LED verlichting voor de openbare ruimte duurzaam is, en dus goed is voor het milieu, heeft het nog meer voordelen. De LED verlichting is onderhoudsvrij waardoor de gemeente veel kosten bespaart én het reduceert de CO2-uitstoot. Dit komt doordat er weinig tot geen monteurs naar de armaturen hoeven te komen voor onderhoud. Daarnaast heeft deze verlichting een 3x langere levensduur dan conventionele verlichting. Genoeg redenen om als gemeente het goede voorbeeld te geven en zich in te zetten voor een duurzaam klimaat.

Ook in uw gemeente LED verlichting voor de openbare ruimte?

Wilt u ook de overstap maken naar LED verlichting? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]