Actueel

Saled voorziet gemeente Brunssum van duurzame LED straatverlichting

LED straatverlichting

De gemeente Brunssum heeft eind 2020 wederom een gedeelte van de openbare ruimte mogen verduurzamen. Dit keer met INDO LED plaatoplossingen van Saled voor het bestaande Philips Indal ARC armatuur. Een duurzame oplossing, want hierdoor kan het bestaande armatuur nog jaren mee. In de toekomst zal de gemeente ook veel besparen op de energierekening en zal de uitstoot van CO2 gegarandeerd afnemen. De LED straatverlichting is geplaatst in samenwerking met installateur SPIE. Door deze duurzame oplossing zet de Limburgse gemeente weer een stap richting een beter milieu.

De gemeente Brunssum koos voor een INDO LED plaatoplossing met dimregime. Dit houdt in dat de LED straatverlichting om 22:00 uur dimt naar 70%, om 00:00 uur naar 50% en om 06:00 uur weer automatisch teruggaat naar 100%, wat zorgt voor extra besparing.

INDO Direct Drive: de oplossing voor straatverlichting

De duurzame plaatoplossing van Saled is voorzien van de revolutionaire Direct Drive® technologie. Dit is een nieuwe technologie waarbij het meest slijtgevoelige component uit het armatuur ontbreekt: de LED driver. Het weglaten hiervan heeft meerdere voordelen. Zo gaat de verlichting 230.000 uren mee, is het onderhoudsvriendelijk en wordt er wel 60% bespaard op de energiekosten door het lagere verbruik. Hiernaast zit er 10 jaar garantie op de complete plaatoplossing. Door de voordelen die LED straatverlichting met zich meebrengt, verdient de gemeente Brunssum deze verlichting snel terug.

LED straatverlichting

Overstappen naar LED straatverlichting

Ruim 170 gemeentes in Nederland kiezen al voor duurzame retrofit oplossingen van Saled voor de openbare verlichting. Dankzij deze oplossing kan het huidige armatuur behouden blijven en wordt er niet onnodig kapitaal vernietigd. Saled heeft al voor ruim zeventig armaturen een geschikte plaatoplossing. De overstap naar LED straatverlichting brengt nu ook de gemeente Brunssum dichterbij het behalen van de doelstellingen uit het landelijk energieakkoord.

Wilt u net als de gemeente Brunssum besparen met LED?

Wilt u ook uw straatverlichting laten vervangen door LED straatverlichting? Neem dan contact op met Saled. Wij bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden.

Begin direct met besparen

Direct contact met Saled

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
[fc id='2'][/fc]